!--akiadsense-->

El president de la Generalitat de Catalunya, Joaquim Torra, serà l’encarregat d’inaugurar oficialment la 24a edició de la Fira del Vi de Falset (Mostra dels vins de la DOQ Priorat i la DO Montsant), que se celebrarà els dies 3, 4 i 5 de maig, amb una participació rècord de cellers: un total de 83, fins a vuit més que en l’edició de 2018.

L’acte d’inauguració oficial i institucional de la Fira tindrà lloc el dissabte (4 de maig) a partir de les 12.00 hores al teatre de l’Artesana de Falset. Com altres anys, serà un acte que comptarà amb parlaments i, alhora, es convertirà en un acte d’homenatge a persones i institucions que han estat fonamentals en el desenvolupament vitivinícola dels darrers anys a la comarca.

Entre d’altres, els homenatjats d’aquest any seran: el Celler Cooperatiu de Cornudella de Montsant; Clos Galena; el Celler de Capçanes; Cellers Joan d’Anguera; la revista nord-americana ‘Wine advocate’, i Enric Calvo (a títol pòstum), com a fundador de PIMEC Priorat i treballador infatigable en pro del teixit econòmico-social de la comarca.

“Des de fa 24 anys, la Fira sempre ha estat un testimoni del que ha anat passant en el sector vitivinícola a la comarca i és un bon moment per a reconèixer públicament la gran feina que han fet algunes persones i institucions i que ens han dut om ara som”, afirma Jaume Domènech, alcalde de Falset.

Tot i que l’acte institucional d’inauguració sigui dissabte, la Fira tornarà a obrir al públic el divendres a la tarda (3 de maig), amb la qual cosa ja serà possible tastar vins a peu de carrer a Falset des de les 18 hores. Aquell mateix vespre, a les 20.30 hores, s’ha previst un concert de Pep Sala, que va ser ànima dels mítics Sau junt a Carles Sabaté. El concert tindrà lloc a l’escenari de la Fira, i serà el punt de partida del certamen i d’un nodrit calendari d’activitats culturals, entre les quals hi ha els concerts de Quimi Portet, Tarraco Surfers, Animals, Terra ferma i Espaldamaceta.

Els estands de Fira del Vi de Falset seran oberts divendres a la tarda a partir de les 18.00 i dissabte i diumenge de les 11.00 a les 21.00. Pel que fa als 83 cellers inscrits, es manté una proporció similar a la dels darrers anys: un 60% pertanyen a la DOQ Priorat i un 40% a la DO Montsant. D’aquests 83 cellers participants a la Fira, són fins a 74 els que tindran estand al carrer Falset, mentre que els que no en tindran participaran en els tastos adreçats a professionals i “wine lovers” que s’han programat al llarg del certamen.

El programa de la Fira ja es pot consultar al web de la fira . Seran dos dies i mig que es caracteritzaran, com en les darreres edicions, per comptar amb un seguit d’espais que acolliran tastos i activitats paral·leles adreçades als amants del vi i per una clara aposta per actes pensats exclusivament per a un públic professional.

Alhora, el pas dels anys ha convertit la Fira del Vi en un esdeveniment de caràcter comarcal, amb un programa carregat d’actes en pobles de tota la comarca. Així, a banda dels actes a Falset, en aquests moments ja hi ha previstos tastos a Bellmunt (Tast de les Mines i Nit de les Mines), Porrera (Tast de carinyenes i Organic Soirée), Capçanes (Nit de les garntaxes), Gratallops (Tast amb dones, Vi-night i Tast amb llops), Masroig (Trobada de food trucks), Torroja (Tast de Cal Compte) i Els Guiamets (#Vimets).

Nou comentari

Comparteix