VadeVi
La Fira del vi de Falset obrirà per primer cop en divendres
  • CA
Fira del Vi de Falset

!–akiadsense–>!–akiadsense–>

La Fira del Vi de Falset, amb vins de la DOQ Priorat i la DO Montsant se celebrarà entre els dies 4 i 6 de maig, amb una participació rècord de cellers: un total de 75, dos més que en les edicions de 2016 i 2017. La principal novetat d’aquest 2018 és que la Fira obrirà al públic, per primer cop, el divendres a la tarda (4 de maig), amb la qual cosa ja serà possible degustar vins a peu de carrer a Falset des de les 18 hores. Aquell mateix vespre, s’ha previst un acte lúdic i festiu del certamen, que té com a motiu central l’efemèride del 125è aniversari de l’arribada de la plaga de la fil·loxera al Priorat, que es commemora justament aquest 2018. L’acte comptarà amb la participació de diversos elements festius, entre els quals destaquen les figures de la festa de la fil·loxera de Sant Sadurní d’Anoia.

Els estands de Fira del Vi de Falset seran oberts divendres a la tarda, a partir de les 18.00 i dissabte i diumenge de les 11.00 a les 21.00. Pel que fa als 75 cellers inscrits, es manté una proporció similar a la dels darrers anys pel que fa a les denominacions d’origen: un 60% pertanyen a la DOQ Priorat i un 40% a la DO Montsant. D’aquests 75 cellers participants a la Fira, són fins a 68 els que tindran estand al carrer Falset, mentre que els que no en tindran, participaran en els tastos adreçats a professionals i “wine lovers” que s’han programat al llarg del certamen.

El programa de la Fira ja es pot consultar al web. Seran dos dies i mig que es caracteritzaran, com en les darreres edicions, per comptar amb un seguit d’espais que acolliran tastos i activitats paral·leles adreçades als amants del vi i per una clara aposta per actes pensats exclusivament per a un públic professional.

Alhora, el pas dels anys ha convertit la Fira del Vi en un esdeveniment de caràcter comarcal, amb un programa carregat d’actes en pobles de tota la comarca. Així, a banda dels actes a Falset, en aquests moments ja hi ha previstos tastos a Bellmunt (Tast de les Mines i Nit de les Mines), Porrera (Tast de carinyenes), Capçanes (Nit de les garntaxes), Gratallops (Tast amb dones, Vi-night i Tast amb llops), Masroig (Trobada de food trucks), i Els Guiamets (#Vimets).

La inauguració oficial i institucional de la Fira (el dissabte 5 de maig les 12 del migdia i al Teatre de L’Artesana) comptarà també amb un homenatge a persones i institucions que han estat fonamentals en el desenvolupament vitivinícola dels darrers anys. Entre d’altres, els homenatjats seran: el Celler del Masroig i la Vinícola del Priorat (que acaben de celebrar el seu centenari), els vinaters Francesc Capafons i August Vicent; la vinatera Assumpció Peira, a títol pòstum, i Josep “Pitu” Roca, que des del restaurant del Celler de Can Roca sempre ha estat un defensor dels vins i de la comarca del Priorat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa