VadeVi
La Fira del vi de Falset serveix 30.000 degustacions aquest cap de setmana
Fira del Vi de Falset

!--akiadsense-->

La Fira del Vi de Falset (Mostra dels vins de la DOQ Priorat i la DO Montsant) ha servit aquest cap de setmana vora 30.000 degustacions de vi. Els actes que s’han fet a Falset i en altres pobles de la comarca han estat un èxit absolut de visitants, amb la qual cosa es calcula que, en conjunt, més de 30.000 persones han assistit a algun dels actes de la Fira del Vi d’aquest cap de setmana llarg.

“No podem parlar de rècord de venda de tiquets, que va quedar establert l’any passat, quan la Fira va servir unes 37.000 degustacions, tenint en compte que el certamen va caure en un cap de setmana de tres dies. No obstant això, el dissabte va ser el dia més fort de la història de la Fira amb gairebé 20.000 degustacions servides”, explica Jaume Domènech, alcalde de Falset i president de la comissió organitzadora.

Des de divendres al vespre, els tastos organitzats han hagut de penjar el cartell de complet a Falset, Porrera, Capçanes, Gratallops, Poboleda, Masroig, Torroja i Bellmunt, oscil·lant els assistents entre els 200 i el miler. Igualment, prop d’un miler de persones han participat en la quinzena de tastos gratuïts per a “winelovers” que s’han organitzat al recinte firal de Falset des de dissabte i fins ahir al migdia.

Domènech, en la seva valoració, destaca també el perfil del visitant: “és un públic a qui interessa el món del vi i té un nivell de coneixement alt, procedent principalment de l’àrea de Barcelona i amb una presència cada cop més elevada de visitants estrangers, sobretot dels Estats Units, França i d’altres països europeus”.

La Fira del Vi de Falset és un esdeveniment consolidat, que en aquestsa 23a edició ha comptat finalment amb la participació de 75 cellers (una xifra rècord). D’aquests, prop d’un 60% han estat de la DOQ Priorat i un 40% de la DO Montsant.

Entre els actes que s’han potenciat hi ha hagut els tastos per a wine lovers (amants del vi), adreçats als apassionats amateurs interessats en la cultura del vi. A l’espera que els cellers facin el seu balanç, l’organització creu que enguany s’han incrementat les vendes de vi respecte l’any anterior, més enllà de les degustacions. Per això Domènech encoratja els productors de vi a “repetir l’any vinent”. “És una bona tendència i això fa que la Fira del Vi sigui també un aparador important pel món professional”, ha afegit.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa