VadeVi
La Fira de Rubí omple més de 13.000 copes de vi amb Premi Vinari
  • CA
La sisena edició de la Fira de Rubí ha servit més de 13.000 degustacions de vi amb Premi Vinari
La sisena edició de la Fira de Rubí ha servit més de 13.000 degustacions de vi amb Premi Vinari | Lali Puig

!--akiadsense-->

Els millors vins de Catalunya s’han pogut tastar aquest cap de setmana a l’entorn de l’antic Celler Cooperatiu de Rubí. La proposta, que es va estrenar el 2013 coincidint amb la inauguració de la reforma de l’edifici de César Martinell, s’ha consolidat any rere any, ja en forma de fira, com el primer esdeveniment col·lectiu on el gran públic pot tastar els vins guardonats als Premis Vinari.

Durant tot el cap de setmana, s’han venut 13.077 tokens, la moneda que permetia tastar un vi de qualsevol dels cellers de la fira i 2.823 copes amb la imatge d’aquest any, però com de costum, molts visitants han fet servir copes d’altres edicions. Les diferents parades del Mercat Municipal s’han encarregat de les propostes gastronòmiques i 160 nens i nenes de totes les edats han passat per l’espai d’activitats infantils.

Fira del Vi de Rubí 2018

!--akiadsense-->

L’oferta de tastos guiats també ha estat un èxit. Ester Bachs, directora tècnica dels Premis Vinari, ha dirigit dos tastos de vermut i dos de vins que enguany comptaven amb el suport de Bon Preu Esclat, nou col·laborador de la Fira. Bodegues Rosàs ha organitzat un tast a cegues i un tast per parelles. En tots els casos, els tastos van omplir l’aforament previst amb una vintena de persones per tast.

Deu cellers premiats als Premis Vinari 2018 han format part de la fira: Bouquet d’Alella, Vinari de Bronze 2018 en la categoria de Blancs Joves, Castell d’Or, Vinari d’Or 2018 al Millor Escumós Jove i Vinari de Bronze 2018 en la categoria de Blancs Joves, Celler Biopaumerà, Vinari de Bronze 2018 de la DO Tarragona, Celler Xavier Clua, Vinari de Bronze 2018 dels Vins Dolços, Rancis i de Postres, Jaume Giró i Giró, Vinari de Plata 2018 dels Escumosos Reserva, Molí de Rué, Vinari de Plata 2018 Vins Dolços, Rancis i de Postre, Monastell, Vinari de Plata 2018 Escumosos d’Antigues Reserves, Pagos de Híbera, Vinari de Plata 2018 Vins Dolços, Rancis i de Postres, Vives d’Ambrós, que es va endur el premi especial al Millor Celler. Per primera vegada hi ha participat també un celler de vermut amb premi: el celler Padró i Família, que en els Premis Vinari dels Vermuts 2018 va aconseguir, entre d’altres, el Gran Vinari d’Or. A més, els establiments rubinencs Bodegas Rosàs i Vinalium també han tingut espai a la Fira i han donat a tastar vins del seu catàleg també guardonats als Premis Vinari 2018.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa