VadeVi
La festa major del camp català omple els carrers de Valls 
  • CA

Aquest dimarts arrenca un nou Firagost Valls, que enguany arriba a la seva 62a edició. Més de 350 expositors estaran presents a aquesta cita que naixia a principis dels 50’ i que ha sabut consolidar-se com a la fira del camp català.

Els assistents podran passejar pels més de 40,000m2 repartits per diversos carrers de la capital vallenca i hi trobaran tot tipus de productes i material vinculat amb el sector agroalimentari. Fruits del camp, alimentació artesanal, maquinària agrícola i herboristeria entre d’altres que es complementa amb una oferta de vins i caves que hi portaran una trentena de cooperatives agrícoles del país.

Rafel Castell, Secretari General de Firagost i de la Cambra de Comerç de Valls es mostra satisfet de poder celebrar la fira un any més: “Omplim els principals carrers de la ciutat de productes de tot tipus. Si fa bon temps, esperem que molta gent ens visiti, de fet hem tingut fins a 100.000 visitants entre els dos dies”, explica Castell.

Pel que fa a l’oferta vitivinícola, diu, que Firagost és un bon aparador per als productors de vins i caves que venen a presentar les seves novetats. “Tenen molta difusió i les persones que compren alguna ampolla, acostumen a tornar l’any següent a per més”. Per aquest mateix motiu, afegeix, “cada any ens entren noves marques”.

Durant la Firagost es podran tastar i adquirir fruits secs, vins, caves, olis, misteles, mel, formatges, fruites, verdures, plantes, herboristeria, embotits artesanals… Al carrer Germans Sant Gabriel hi hauran els estands Institucionals. A la plaça del Quarter, carrer Francesc Català Roca i carrers del voltant, es presentarà una amplia exposició de ceràmica i artesania. Al carrer del Teatre, es trobaran estands d’embotits i alimentació artesanal. Al passeig de l’Estació i carrer Vallvera una mostra de maquinària agrícola i vehicles, amb totes les novetats amb maquinària i automoció.

Mostra de maquinària agrícola i vehicles. Foto:“> Cambra de Comerç de Valls

“>L’espai firal es complementa amb altres activitats paral·leles. Per exemple, cercaviles, exposicions o tallers de debat sobre el present i el futur del sector o el VI Concurs de beure en Porró, que es farà a la Plaça del Pati a quarts de 20h del vespre. Com a acte més institucional, es farà l’acte inaugural a les 19h de la tarda i comptarà amb la presència del President de la Generalitat, Carles Puigdemont, així com també la Consellera d’Agricultura, Meritxell Serret.

Dimecres 3 d’agost, la fira obre portes a partir de les 11h del matí i també veurà tot un ampli programa d’activitats durant tot el dia. Passejades amb ponis i carrets, xerrades sobre explotacions agràries o actuacions castelleres de les dues colles locals.

Tots els actes i exposicions són públics i gratuïts. Les exposicions restaran obertes de les 10h del matí fins a la matinada i tancaran portes el dimecres dia 3 d’agost a quarts de 9 del vespre. El programa complet es pot consultar a través d’aquest enllaç.

Firagost’2016 està organitzada per l’Ajuntament de Valls, la Cambra de Comerç i Indústria de Valls, la Societat Agrícola de Valls, l’Oficina Comarcal del DARP, la Unió de Pagesos i Comerç de Valls; i compta amb la col·laboració de la Diputació de Tarragona, Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, Societat de Sant Antoni de Valls, Institut d’Estudis Vallencs, Autoritat Portuària de Tarragona, el Consorci de la Zona Franca i Repsol.


Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa