Mireia Arenas, Montse Velasco i Joan Ll. Gómez a la Setmana de la DO Alella Foto: E.B.

Entre les activitats previstes a la V Setmana de la DO Alella, una de les més destacades han estat les jornades de tastos amb professionals del món del vi i la gastronomia com Joan Lluís Gómez, sommelier del Sant Pau de la Carme Ruscalleda i Montse Velasco, Nas d’Or 2011 i sommelier de La Cuina del Guinardó. Ells han protagonitzat aquesta setmana un original tast amb l’assessorament de la Mireia Arenas, biòloga i propietària del Garden Arenas d’Alella, que van dirigir un tast de flors i vins. Un tast força divertit, ple de colors i aromes a l’espai Di-Vi d’Alella, on es van tastar sis vins d’aquesta DO, explicant les seves característiques d’elaboració i amb el mostrari de flors i plantes que tenien sobre les taules, trobar associacions i identificar les aromes florals amb un exercici amè i pràctic.
Els dos sommeliers van despertar l’interès del públic per reconèixer les aromes d’un vi, recordant que és qüestió de memòria i dels records aromàtics del nostre imaginari cultural i sobre les experiències viscudes. La Nas d’Or animava a gaudir del beure, de perdre la por i va ensenyar pas per pas totes les característiques per descriure un vi i oferia suggeriments de maridatge que ens podrien completar les experiències de tast. Joan Lluís explicava la història del vi, qui el feia i com l’elaborava, podent entendre una mica millor el perquè de les aromes d’un vi. També defensava que tant homes com dones tenim les mateixes capacitats per trobar i descobrir els aromes. Una pràctica que sovint ja fem en altres moments quotidians, com el cas del supermercat quan olorem els detergents o suavitzants, quan escollim fruites i verdures, o els desodorants i altres productes d’higiene que ens agradin més per les seves aromes. Per la seva part, Mireia Arenas introduïa les flors, no només com a element present en les aromes de molts vins, sinó també com un recurs cada cop més utilitzat en el món gastronòmic. Defensava que les flors són un producte natural amb moltes propietats terapèutiques i amb un joc de sabors, aromes i sensacions molt interessant. Les plantes escollides pel tast van ser els pensaments grocs, el gessamí, la menta-plàtan, les fulles de llimoner, l’estèvia que tan de moda està com a edulcorant, i les begònies. Totes es podien degustar, a més de trobar les aromes que ens transportessin als vins d’Alella de l’activitat: el So de Masia Can Roda 2013, el Bouquet d’A 2013, el merlot 2013 de Celler Roura, el Pas de les Bruixes 2013 del celler Altrabanda, el cava Bruel d’Alta Alella – Privat i el Marfil Escumós de Qualitat Moscatell Dolç d’Alella Vinícola.
Fins al diumenge 5 d’octubre encara es podran gaudir d’activitat com tallers de cuina, teatre i concerts, una oferta gastronòmica variada a tota la comarca, rutes a cavalls i visites als cellers, etc. Podeu veure més informació del programa de la V Setmana de la DO Alella en aquest enllaç.

Tast dirigit de maridatges sorprenents entre flors i vins. Foto: E.B.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa