VadeVi
‘La força d’un destí’ que explica la vida de Jean Leon, el llibre més venut d’aquest Sant Jordi
  • CA
El col·laborador d’El Món Martí Gironell signa el seu llibre La força d’un destí | N.R.

La força d’un destí“>, del periodista i col·laborador d’El Món Martí Gironell, ha estat el llibre més venut d’aquest Sant Jordi 2018, segons el Gremi de Llibreters de Catalunya. La novel·la, que narra la història de Jean Leon, un espanyol que fuig del franquisme per assolir el somni americà a Hollywood, ja va guanyar el premi Ramon Llull d’enguany.

Gironell va presentar fa unes setmanes la seva novel·la en una entrevista a Ell Món, què es preguntava “com coi ningú havia trobat la història d’aquest home” i destacava l’esperit emprenedor del seu protagonista, en Ceferino Carrión.

De nom Ceferino Carrión Madrazo (Santander, 1929), Jean Leon va arribar a Nova York i es va posar a treballar fregant plats al bar d’un cosí llunyà del seu pare. En la seva segona nit a la ciutat, es va quedar adormit al banc d’un parc i li van robar tota la documentació, fet que l’obligà a nacionalitzar-se als Estats Units amb el nom de Justo Ramón León. Durant aquell període també va treballar com a taxista a la ciutat dels gratacels; el seu número de llicència era el 3055, número que actualment identifica una part de la gamma dels seus vins.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa