Freixenet comercialitza el seu propi “Prosecco”

La marca de caves treu al mercat dos escumosos com els que s'elaboren al nord d'Itàlia

El Prosecco s’elabora segons el mètode xarmat o granvàs

Freixenet ha tret al mercat el seu propi Prosecco. La marca, reconeguda per l’elaboració de diverses gammes de cava, sorprèn ara amb dos escumosos com els que es fan tradicionalment al nord d’Itàlia (zones de Veneto i Friuli-Venecia Julia) i que s’elaboren seguint mètodes diferents als utilitzats per l’obtenció de cava o xampany.

Freixenet Prosecco s’elabora amb la varietat de raïm glera de la regió italiana de Véneto, seguint el mètode Xarmat o Granvàs que consisteix en fer la segona fermentació en dipòsits d’acer inoxidable (i no en ampolla com passa amb els caves). Un cop finalitzada la fermentació, s’embotella i el producte ja està llest per al consum. De fet, aquest mètode (ideat per Eugène Charmat al 1916) s’utilitza habitualment per a la producció de grans quantitats, en contraposició al mètode tradicional, que requereix major dedicació i temps d’elaboració.

El Freixenet Prosecco DOC (Denominació d’Origen Controlada) surt al mercat com a extra sec (amb 17 grams de sucre per litre) i amb una graduació d’11% vol. Segons els elaboradors, es tracta d’un espumós “fresc i de fina efervescència, amb aromes a flors, cítrics i poma“.

Freixenet Prosecco DOGC

Per la seva banda, el Freixenet Prosecco DOCG (Denominació d’Origen Controlada i Garantida) s’elabora majoritàriament amb glera, però s’hi afegeix un toc de chardonnay i pinot gris. El resultat, també un extra sec que segons el celler, és “afruitat, fresc, seductor amb aromes de poma i préssec madur i matisos florals“.

FITXA DELS VINS

Freixenet Prosecco DOC

 • Cupatge: 100% glera
 • Criança: Métode Xarmat
 • Graduació alcohòlica: 11% vol

Freixenet Prosecco DOCG

 • Cupatge: 85% glera, 15% chardonnay i pinot gris
 • Criança: Métode Xarmat
 • Graduació alcohòlica: 11% vol

Comentaris

  Piferrer 3 de Juny de 2017 12:11
  Doncs ja se'l poden confitar.
  Aurembiaix d'Urgell 3 de Juny de 2017 14:58
  Dons mentre el Sr. José Luis Bonet Ferrer sigui al capdavant de Freixenet, ni tastar-lo. Ni Freixenet, ni René Barbier, ni Castellblanc ni Segura Viudas, ni Canals & Nubiola , ni Conde de Queralt. Que li comprin els seus amics del PP a Madrid.
  Sommelier 3 de Juny de 2017 18:03
  El nom IndaSecco seria mes adient...
  Jm 3 de Juny de 2017 18:27
  Jo el Fatxanet, ni probar-lo!
  Pepe 3 de Juny de 2017 18:27
  Ufff ara torno, vaig a vomitar ...
  Edgar D 3 de Juny de 2017 19:55
  Això ho beurà Florentino i Aznar....
  pepitu 3 de Juny de 2017 20:24
  Freixenet comercialitza els pitjors xampanys i no crec aquest sigui diferent, aigua bruta amb olor a pixum i gust a fusta, a casa meva no ens volem intoxicar, no gracies.
  RODOLÍ!!! 4 de Juny de 2017 6:11
  FREIXENET: CULTURA ESPAÑOLA DEL JOSEP MARIA BENET.
  l'slogan que s'imposa 4 de Juny de 2017 6:14
  Gluuups! He escrit mAlament el seu nom: FREIXENET: CULTURA ESPAÑOLA DEL JOSÉ LUIS BONET
  Mike 4 de Juny de 2017 6:26
  Que se'l fotin a Madrid...

Nou comentari