El Prosecco s’elabora segons el mètode xarmat o granvàs

!--akiadsense-->

Freixenet ha tret al mercat el seu propi Prosecco. La marca, reconeguda per l’elaboració de diverses gammes de cava, sorprèn ara amb dos escumosos com els que es fan tradicionalment al nord d’Itàlia (zones de Veneto i Friuli-Venecia Julia) i que s’elaboren seguint mètodes diferents als utilitzats per l’obtenció de cava o xampany.

Freixenet Prosecco s’elabora amb la varietat de raïm glera de la regió italiana de Véneto, seguint el mètode Xarmat o Granvàs que consisteix en fer la segona fermentació en dipòsits d’acer inoxidable (i no en ampolla com passa amb els caves). Un cop finalitzada la fermentació, s’embotella i el producte ja està llest per al consum. De fet, aquest mètode (ideat per Eugène Charmat al 1916) s’utilitza habitualment per a la producció de grans quantitats, en contraposició al mètode tradicional, que requereix major dedicació i temps d’elaboració.

El Freixenet Prosecco DOC (Denominació d’Origen Controlada) surt al mercat com a extra sec (amb 17 grams de sucre per litre) i amb una graduació d’11% vol. Segons els elaboradors, es tracta d’un espumós “fresc i de fina efervescència, amb aromes a flors, cítrics i poma“.

Freixenet Prosecco DOGC

Per la seva banda, el Freixenet Prosecco DOCG (Denominació d’Origen Controlada i Garantida) s’elabora majoritàriament amb glera, però s’hi afegeix un toc de chardonnay i pinot gris. El resultat, també un extra sec que segons el celler, és “afruitat, fresc, seductor amb aromes de poma i préssec madur i matisos florals“.

FITXA DELS VINS

Freixenet Prosecco DOC

  • Cupatge: 100% glera
  • Criança: Métode Xarmat
  • Graduació alcohòlica: 11% vol

Freixenet Prosecco DOCG

  • Cupatge: 85% glera, 15% chardonnay i pinot gris
  • Criança: Métode Xarmat
  • Graduació alcohòlica: 11% vol

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Piferrer a juny 03, 2017 | 12:11
    Piferrer juny 03, 2017 | 12:11
    Doncs ja se'l poden confitar.
  2. Icona del comentari de: Aurembiaix d'Urgell a juny 03, 2017 | 14:58
    Aurembiaix d'Urgell juny 03, 2017 | 14:58
    Dons mentre el Sr. José Luis Bonet Ferrer sigui al capdavant de Freixenet, ni tastar-lo. Ni Freixenet, ni René Barbier, ni Castellblanc ni Segura Viudas, ni Canals & Nubiola , ni Conde de Queralt. Que li comprin els seus amics del PP a Madrid.
  3. Icona del comentari de: Sommelier a juny 03, 2017 | 18:03
    Sommelier juny 03, 2017 | 18:03
    El nom IndaSecco seria mes adient...
  4. Icona del comentari de: Jm a juny 03, 2017 | 18:27
    Jm juny 03, 2017 | 18:27
    Jo el Fatxanet, ni probar-lo!
  5. Icona del comentari de: Pepe a juny 03, 2017 | 18:27
    Pepe juny 03, 2017 | 18:27
    Ufff ara torno, vaig a vomitar ...
  6. Icona del comentari de: Edgar D a juny 03, 2017 | 19:55
    Edgar D juny 03, 2017 | 19:55
    Això ho beurà Florentino i Aznar....
  7. Icona del comentari de: pepitu a juny 03, 2017 | 20:24
    pepitu juny 03, 2017 | 20:24
    Freixenet comercialitza els pitjors xampanys i no crec aquest sigui diferent, aigua bruta amb olor a pixum i gust a fusta, a casa meva no ens volem intoxicar, no gracies.
  8. Icona del comentari de: RODOLÍ!!! a juny 04, 2017 | 06:11
    RODOLÍ!!! juny 04, 2017 | 06:11
    FREIXENET: CULTURA ESPAÑOLA DEL JOSEP MARIA BENET.
  9. Icona del comentari de: l'slogan que s'imposa a juny 04, 2017 | 06:14
    l'slogan que s'imposa juny 04, 2017 | 06:14
    Gluuups! He escrit mAlament el seu nom: FREIXENET: CULTURA ESPAÑOLA DEL JOSÉ LUIS BONET
  10. Icona del comentari de: Mike a juny 04, 2017 | 06:26
    Mike juny 04, 2017 | 06:26
    Que se'l fotin a Madrid...

Nou comentari

Comparteix