
!--akiadsense-->
Freixenet ha tret al mercat el seu propi Prosecco. La marca, reconeguda per l’elaboració de diverses gammes de cava, sorprèn ara amb dos escumosos com els que es fan tradicionalment al nord d’Itàlia (zones de Veneto i Friuli-Venecia Julia) i que s’elaboren seguint mètodes diferents als utilitzats per l’obtenció de cava o xampany.
Freixenet Prosecco s’elabora amb la varietat de raïm glera de la regió italiana de Véneto, seguint el mètode Xarmat o Granvàs que consisteix en fer la segona fermentació en dipòsits d’acer inoxidable (i no en ampolla com passa amb els caves). Un cop finalitzada la fermentació, s’embotella i el producte ja està llest per al consum. De fet, aquest mètode (ideat per Eugène Charmat al 1916) s’utilitza habitualment per a la producció de grans quantitats, en contraposició al mètode tradicional, que requereix major dedicació i temps d’elaboració.
El Freixenet Prosecco DOC (Denominació d’Origen Controlada) surt al mercat com a extra sec (amb 17 grams de sucre per litre) i amb una graduació d’11% vol. Segons els elaboradors, es tracta d’un espumós “fresc i de fina efervescència, amb aromes a flors, cítrics i poma“.

Per la seva banda, el Freixenet Prosecco DOCG (Denominació d’Origen Controlada i Garantida) s’elabora majoritàriament amb glera, però s’hi afegeix un toc de chardonnay i pinot gris. El resultat, també un extra sec que segons el celler, és “afruitat, fresc, seductor amb aromes de poma i préssec madur i matisos florals“.
FITXA DELS VINS
Freixenet Prosecco DOC
- Cupatge: 100% glera
- Criança: Métode Xarmat
- Graduació alcohòlica: 11% vol
Freixenet Prosecco DOCG
- Cupatge: 85% glera, 15% chardonnay i pinot gris
- Criança: Métode Xarmat
- Graduació alcohòlica: 11% vol