VadeVi
Freixenet compra un dels cellers més importants d’Anglaterra
  • CA

Freixenet Copestick, la branca del Regne Unit i la República d’Irlanda de Henkell Freixenet, ha comprat Bolney Wine Estate, un dels cellers més importants d’Anglaterra. Així, el grup reforça la seva posició al mercat britànic del vi, especialment al dels escumosos, en una adquisició la quantitat de la qual no ha estat fet pública per Freixenet.

El grup ha fet públic aquest moviment a través d’una nota de premsa. Bolney, situat a prop de Brighton, és un dels cellers pioners i més importants d’Anglaterra, fundat el 1972 i que actualment està dirigit per Samantha Linter, filla dels seus creadors. Els seus vins tranquils i escumosos han estat guanyadors de diversos premis i se’ls considera productes d’alta qualitat. A més, també produeixen ginebra i vermut.

L’apreciació pels escumosos anglesos ha anat creixent molt durant els darrers anys, i està vivint un creixement exponencial. A més, el darrer guardó que ha obtingut en celler és per a les seves pràctiques sostenibles: el premi UK Glass of Bubbly. Els vins de Bolney es venen a bars premis, botigues, restaurants i hotels del Regne Unit i, a més, s’exporten als Estats Units, la Xina, Escandinàvia, Japó o Singapur.

Vinyes de Freixenet | celler

Linter continuarà al capdavant del celler i treballarà amb Freixenet, obrint un nou capítol de la història de la marca, que vol continuar creixent després de mig segle de feina. Els seus escumosos, ara, se sumaran a la gamma de caves, xampanys, crémant, proseccos i altres vins que actualment comercialitza el grup. “Estem convençuts que podem enfortir encara més la imatge de l’escumós anglès anivell nacional i internacional”, ha declarat el Dr. Andreas Brokemper, CEO de Henkell Freixenet.

L’equip de vendes de Freixenet incorporarà immediatament els productes de Bolney al seu portfoli, de manera que estaran disponibles juntament amb la resta de vins del grup. Ara, Freixenet treballarà per millorar la projecció internacional dels vins anglesos que, a causa del canvi climàtic, estan veient com la seva qualitat augmenta. Pere Ferrer, vicepresident de Freixenet, ha afirmat que voler instal·lar-se a “regions vitivinícoles amb un enorme potencial” sempre ha format part de l’ADN de de l’empresa i que, ara inicien “una aventura apassionant a Sussex”, una zona que compara amb la Xampanya i que, diu fa vins “molt semblants als francesos”.

Tot i que tradicionalment la producció de vins al país havia estat baixíssima i gairebé sempre vinculada a l’Església, fa anys que la producció està creixent i s’espera que, en el futur, les condicions es vagin fent millors per al cultiu de la vinya a l’illa de Gran Bretanya.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa