VadeVi
Freixenet utilitzarà imatges àeries per dosificar l’adob a la vinya
  • CA

Freixenet és la primera empresa de l’estat que farà l’aplicació d’adob líquid amb dosificació variable segons el vigor obtingut per imatges aèries, anàlisis de sòl i el coneixement del seu equip tècnic que, juntament amb posicionament GPS, permeten automatitzar aquesta aplicació.

Es tracta d’una fertilització de precisió amb variable localitzada i automatitzada, un sistema de treball únic i nou en vinya al Penedès.

A través d’analítiques de sòl i d’imatges aèries fetes en el moment oportú, l’equip tècnic de Cupasa, empresa de serveis agrícoles, dissenya un pla de fertilització variable que serà introduït als ordinadors de les maquines d’injectar i aplicar adob líquid. Aquests equips, a l’estar dotats amb tecnologies de posicionament, són capaços de fertilitzar de forma automàtica i variable segons les necessitats del cultiu i el tipus de sòl, localitzant l’adob en la quantitat adequada, en el lloc i en el moment oportuns.

Amb això, no només es pot obtenir millor producció amb una fertilització racional, sinó que s’aprofiten millor els recursos i s’aconsegueix una agricultura molt més sostenible i curosa amb el medi ambient.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa