La junta d’accionistes de Freixenet ha donat llum verda a l’alemanya Henkell perquè dugui a terme l’auditoria dels comptes de la cava catalana. Les tres famílies de la companyia s’han reunit aquest dilluns i més de la meitat dels accionistes han donat suport a l’opció d’entregar els llibres comptables a la filial vitivinícola del gegant Dr. Oetker.

Aquesta decisió no suposa la venda de la companyia, sinó només l’accés als seus números per dur a terme la due diligence i examinar l’estat de la caixa. El vistiplau per donar accés al gegant alemany ha vingut de mà de la família Bonet, amb un 29% de la companyia, juntament amb els Hevia –amb un altre 29%-, amfitrions de l’oferta alemanya.

Paral·lelament els Ferrer, amb un 42% de Freixenet, treballen per aturar la venda. Pere Ferrer, el conseller delegat del grup, negocia amb la banca un crèdit que els permeti adquirir la resta de l’accionariat de l’empresa, segons informen Economia Digital i La Vanguardia.

Un gegant alemany

Henkell factura 700 milions d’euros, el 50% dels quals fora d’Alemanya, i en el seu portafoli de productes compta amb 25 marques de begudes. El principal negoci d’aquesta empresa són els vins escumosos, amb més de deu marques i fins i tot tenen el cava català Cavas Hill. El seu domini en aquest sector facilitaria les vendes al país teutó de Freixenet. La seva propietària, Dr. Oetker, factura 11.000 milions d’euros i ho tindria fàcil per comprar la cava catalana i promocionar-la internacionalment.

Joc de trons del cava

Els problemes econòmics i de gestió interna de l’empresa familiar han portat la companyia a la situació actual. La branca Hevia Ferrer, amb el director financer al capdavant, Enrique Hevia, va posar sobre la taula l’oferta de Henkell. Els Hevia estan decidits a vendre. Per la seva banda els Bonet Ferrer, amb Josep Lluís Bonet, president del grup, i Pere Bonet, director de comunicació, al capdavant mantenen una forta divisió interna. El president no ha aclarit la seva postura davant l’oferta de compra.

Els Ferrer Noguer, propietaris del 42% de l’accionariat, estan en contra de la venda de Freixenet. Aquesta branca de la família, amb Josep Ferrer, President d’Honor i Pere Ferrer, Conseller delegat, té dret a tanteig preferent i estan cercant finançament per contrarestar l’oferta teutona i fer-se amb l’accionariat de la resta de la família.

Notícia original a VIA Empresa

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa