VadeVi
Freixenet podria quedar en mans de la família Ferrer i de Henkell
  • CA

Freixenet hauria trobat la manera de sortir de l’atzucac en el qual es troba des de fa mesos amb una oferta de compra sobre la taula per part de la firma Henkell & Co. per adquirir la totalitat de les accions que s’han posat a la venda i que suposarien que la companyia quedés sota control alemany.

Les famílies propietàries, els Ferrer, els Bonet i els Hevia haurien arribat a un acord pel qual els Ferrer controlarien una mica més del 50% de les accions i Henkell entre un 20% i un 25%.

Segons publica avui El Confidencial, la voluntat és arribar a un acord definitiu abans de qua acabi l’any i després formalitzar l’operació.

Així, la que quedaria fora de la companyia seria la família Hevia que vendria la totalitat de les seves accions per un import de prop de 145 milions d’euros.

Pel que fa a la família Bonet, aquests no van en bloc. José Luis Bonet i la seva germana Pilar Bonet no es desfan de les seves accions i mantenen els seus respectius paquets del 7’25%. Els altres dos gernams, Eudald i Pere sí que vendran, però només una part i es mantindran com a accionistes de la societat.

Freixenet és l’empresa líder en el sector del cava i factura més de 500 milions anuals. I a Alemanya, per exmeple, ven 40 milions d’ampolles. Una quota de mercat que seria molt important per al futur copropietari de la companyia.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa