VadeVi
Un funeral a la seu de Manresa, el comiat a Ramon Roqueta mort dimarts als 93 anys
Ramon Roqueta Roqueta en el moment de rebre el premi a a trajectòria professional dels Premis Vinari 2015
Ramon Roqueta Roqueta en el moment de rebre el premi a a trajectòria professional dels Premis Vinari 2015 | Jordi Play

!--akiadsense-->

La seu de Manresa ha acollit aquest dimecres al migdia el funeral per Ramon Roqueta Roqueta, president d’honor del celler Roqueta Origen. El que va ser un dels impulsors de la DO Pla de Bages, va morir aquest dimarts a l’edat de 93 anys.

Nascut a Manresa l’any 1925 també va ser alcalde de la ciutat durant la transició i l’any 2015 rebia el premi Monvínic a la trajectòria en el món del vi dels Premis Vinari.

Poques nissagues al món poden presumir de tenir documentada la seva tradició vitivinícola des del segle XII com ho pot fer la família Roqueta, que des d’aleshores sempre ha estat al capdavant de la casa pairal de Santa Maria d’Horta d’Avinyó.

En una entrevista l’any 2010 explicava que quan va tornar al Bages amb divuit anys després d’estudiar a Barcelona, va dir al seu pare: “Jo vull seguir el que has fet tu tota la teva vida: vendre vi”, i afegia: “aleshores vaig anar buscant aquella autenticitat de la terra i de la vinya”. A la mateixa entrevista, després d’expressar el seu orgull per la tasca desenvolupada pel seu fill Valentí, qui aleshores dirigia l’empresa familiar, deia, amb evident satisfacció: ”I ara ja hi ha també el seu fill [Ramon Roqueta Segalés] que quan el seu pare li va preguntar, va dir que també volia seguir amb la tasca familiar”. I Ramon Roqueta Segalés és des del 2015, el director general del grup Roqueta.

Seguint l’empremta dels seus avantpassats, Ramon Roqueta Roqueta va fer-se càrrec de l’empresa familiar l’any 1963. Els seus anys al front del celler varen traduir-se en una gran expansió de la marca i l’establiment d’una xarxa de distribució per tot l’Estat, fins que a finals dels anys 70 va cedir la posició al seu fill Valentí, qui finalment va poder veure reconeguda oficialment la DO Pla de Bages el 1995 i en va ser el primer president.

Com ell mateix explicava, va fer arribar els vins que comprava als pagesos de Rajadell i Fals, al Bages que tant estima, fins a “indrets tan llunyans com Sant Sebastià”. Ell va obrir un camí per al vi català que a hores d’ara fa la volta al món.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Marta a març 16, 2018 | 19:52
    Marta març 16, 2018 | 19:52
    el vi de les tres R era una merda.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa