VadeVi
Gandesa prepara la 35a Festa del Vi amb una edició plena de novetats
  • CA

Fa 35 anys que els primers dies de novembre omplen (encara més) de vi la capital de la Terra Alta. I enguany la Festa del Vi de Gandesa torna amb més força que mai, i recuperant la ‘normalitat’ perduda durant els dos anys de covid.

Es farà els dies 4, 5 i 6 de novembre, amb un ampli programa d’activitats que acompanya la tradicional mostra de vins i cellers del territori. Divendres, a més a més, torna la Nit de les Garnatxes Blanques a la sala de premses del Celler Cooperatiu en el qual es podrà gaudir d’un sopar servit per l’estrellat restaurant L’Antic Molí d’Ulldecona, maridat amb una àmplia gamma de productes elaborats amb la varietat estrella de la Terra Alta.

La comunicadora Meritxell Falgueras farà el pregó inaugural | Foto: M.F.

Aquella mateixa tarda de divendres (el dia 4), obrirà portes la Mostra de Vins de la Terra Alta amb el pregó a càrrec de la sommelier i comunicadora Meritxell Falgueras, autora de diversos llibres divulgatius sobre el món del vi, premi Gourmand Awards l’any 2019 pel seu blog Wines and the City i premi a Millor Sommelier el 2011. La Mostra estarà oberta durant tot el cap de setmana i es clourà diumenge amb el tradicional Dinar de la Clotxa, que estarà amenitzat per la Tuna Folk.

Cartell promocional de la 35a Festa del Vi de Gandesa

Vins, gastronomia i un concurs

Entre les novetats d’aquesta 35a edició, hi haurà la celebració d’un concurs que premiarà els millors vins del territori. Amb el suport i direcció tècnica de l’equip dels Premis Vinari i aquesta capçalera, el certamen reconeixerà els millors blancs, negres i rosats joves, així com els blancs o negres de criança, els ancestrals i els dolços, rancis o vins de postres de la Terra Alta. S’atorgaran tres premis per categoria i un Premi d’Or al vi que obtingui la puntuació més alta d’entre tots els inscrits. La jornada es farà divendres dia 4 de novembre al matí al Palau del Castellà de Gandesa i serà un acte obert al públic.

D’altra banda, i per primer cop en els darrers anys, a la totalitat d’actes de la Festa del Vi hi podran participar tots els cellers que elaborin vins amb raïms de la zona vinícola de la Terra Alta, amb independència de la seua adscripció a la DO i d’on tinguin ubicat el celler. El mateix succeirà amb el Concurs de Vins, al qual podran presentar-se totes les tipologies de vins, incloent per exemple els elaborats amb mètode ancestral.

Així mateix, també s’estrena Gastroàrea d’establiments de restauració de Gandesa des d’on els visitants a la Mostra podran gaudir de tapes, punxadetes i altres plats elaborats amb productes de proximitat i km0.

Completaran la festa, el concert i el ball a la Societat Unió Gandesana i una festa per al jovent al Poliesportiu de Gandesa organitzada per l’associació ‘Nom Calsigos’. Tota la informació detallada a la pàgina web de la Festa del Vi.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa