VadeVi
Gandesa vol crear un viver de celleristes per dinamitzar i arrelar gent a la Terra Alta
  • CA

La capital de la Terra Alta, Gandesa, ja té en funcionament un viver d’empreses des del qual es convida els emprenedors i emprenedores de la comarca o les Terres de l’Ebre a desenvolupar el seu projecte professional. Si bé és cert que actualment dona cabuda a tres empreses (de disseny, enginyeria i geologia) i una entitat (l’Ateneu Cooperatiu de les Terres de l’Ebre), l’alcalde del municipi, Carles Luz, ha anunciat que ja s’ha presentat un projecte d’ampliació del viver que pretén donar cabuda a moltes més iniciatives empresarials.

Luz explica que és un projecte que s’ha presentat a la Generalitat i que seria finançat amb fons europeus. “Tot plegat naix de la inquietud que tenim al poble i a la comarca, en línia en los objectius estratègics del govern, de frenar el despoblament, arrelar gent al territori i dinamitzar-lo”, comenta al Vadevi.

I així és que s’ha concebut en una mirada molt àmplia que planteja incorporar una almàssera per fer oli, un obrador col·lectiu vinculat al projecte de pasturatge, un espai de showcooking per a poder celebrar-hi presentacions, jornades, o altres activitats, i un viver de celleristes per tal que aquelles persones que vulguin iniciar-se en el món del vi, tinguin totes les facilitats tant pel que fa a l’accés a unes instal·lacions adaptades com a la maquinària necessària per poder afrontar l’elaboració del producte.

“És un projecte que té molt de sentit per a natres, i no penso només en Gandesa, sinó per suposat en la comarca i fins i tot en les Terres de l’Ebre”, diu l’Alcalde. “Estem contents de com està funcionant ara el viver, perquè ja hi ha este esperit de treball en xarxa que té beneficis per a tots”. Tot i així, afegeix, “esta ampliació serà una palanca per dinamitzar encara més les persones emprenedores que poden aportar molt de valor afegit al territori”, conclourà.

El projecte s’ha presentat a la Generalitat i actualment es troba en fase de donar-se a conèixer entre diversos actors del territori català.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa