VadeVi
Gandesa, candidata a convertir-se Capital Mundial de les Garnatxes
  • CA

Visita del comité organitzador del Concurs Mundial de Garnatxes a Gandesa. Foto: DO Terra Alta

El dimecres passat es van reunir a la seu del Consell Regulador de la DO Terra Alta una delegació dels responsables del Concurs Mundial de Garnatxes amb representants del Consell Regulador i del Consell Comarcal per valorar la possibilitat d’organitzar aquest certamen mundial a la comarca de la Terra Alta en futures edicions. La trobada va servir per mostrar l’interès per part de les institucions comarcals en acollir aquest certamen mundial i posicionar la Terra Alta com a capital mundial de les Garnatxes.

Durant la jornada es van visitar possibles emplaçaments per realitzar els tastos a càrrec d’una vuitantena de tastadors professionals vinguts de tot el món i també per celebrar actes alternatius entorn la varietat mediterrània per excel·lència. Per la tarda i després d’un dinar maridat amb garnatxes blanques, negres i peludes de la zona de producció més meridional de Catalunya, es va fer la presentació del Concurs a càrrec dels responsables i en la qual van assistir 18 cellers que van voler conèixer de primera mà les característiques i funcionament d’aquest. La visita va finalitzar-se amb un tast de vins guanyadors d’edicions anteriors i de vins dolços del Rosselló d’antigues anyades.

La Terra Alta competeix en aquesta matèria amb altres regions on la garnatxa és la varietat predominant, com la DO Campo de Borja. El mateix dijous, la regió aragonesa també va rebre la visita del Comité organitzador per valorar les possibilitats de celebrar el certamen.

Amb aquesta acció, la comarca de la Terra Alta referma la seva voluntat d’esdevenir “Capital Mundial de les Garnatxes” i espera la decisió dels responsables del Concurs “amb il·lusió, tot esperant que la celebració del certamen internacional “Garnatxes del Món” es faci a Gandesa el més aviat possible”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa