Detall d’una de les taules a la 3a Nit de les Garnatxes Blanques. Foto: VADEVI.cat

La pluja de diumenge no ha estat un inconvenient per a que la Festa del Vi a Gandesa tanqui amb unes xifres molt bones. A la Mostra de Vins el nombre de tiquets de degustació dispensats ha crescut un 11% respecte l’edició anterior i s’ha situat en 10.125 tiquets. Aquest creixement s’explica per una major venda de degustacions sense copa, molt significativa respecte edicions anteriors. En total el nombre de copes venudes ha estat de 1.525, un 6% menys que l’any 2011. El nombre de tiquets dispensats per copes venudes ha superat per primer cop les 6 unitats, fet que confirma el salt qualitatiu que el certamen vinícola ve experimentat en els darrers anys. Es manté el nombre de visitants, però cadascun d’ells, tasta més vins. Diversos cellers expositors enquestats per l’organització coincideixen en expressar la gran qualitat del públic assistent. També cal fer esment a la consolidació de “les punxades” preparades per diversos restaurants de la comarca, destacant la gran varietat i qualitat de les elaboracions.

D’altra banda la 25a edició de la Festa del Vi a Gandesa ha suposat la consolidació definitiva de la Nit de les Garnatxes blanques com a acte estrella del programa, aconseguint una assistència de 500 persones. L’afluència de públic també s’ha fet extensiva als actes inaugurals del divendres, destacant un emotiu prego de Belén Fabra. L’actriu tortosina va exhibir en tot moment altes dosis d’empatia amb la gent i sensibilitat envers la qualitat dels vins acollits a la DO “Terra Alta”.

Amb aquestos resultats, la Comissió Organitzadora, formada per la Societat Unió Gandesana, l’Ajuntament de Gandesa, el Celler Cooperatiu de Gandesa, i el Consell Regulador DO “Terra Alta” com a col·laborador tècnic, aconsegueix complir els objectius previstos per aquesta edició i una quota d’autofinançament molt propera al 95% del pressupost dedicat als actes vinícoles.

Nou comentari