La G-Night va mostrar més de 80 vins de 20 cellers elaborats amb garnatxa
La G-Night va mostrar més de 80 vins de 20 cellers elaborats amb garnatxa | M.R.F.

!--akiadsense-->

Més de 20 cellers, la majoria catalans es van donar cita en la cinquena edició de la G-Night per mostrar els seus vins elaborats només amb garnatxa amb totes les seves variants.

L’Associació Terra de Garnatxes va omplir aquest dimarts a la nit una de les sales de l’hotel Sir Víctor de Barcelona en la que ja s’ha convertit en una cita inel·ludible amb els defensors d’aquesta varietat de raïm.

Joan Ignasi Domènech, és el president de Terra de Garnatxes
Joan Ignasi Domènech, és el president de Terra de Garnatxes | M.R.F.

!--akiadsense-->

Joan Ignasi Domènech, propietari del celler Vinyes Domènech, president de Terra de Garnatxes i impulsor de la G-Night recorda que quan van posar en marxa l’associació, fa ja 10 anys, “la garnatxa era una varietat poc apreciada, que es plantava poc i que s’utilitzava només en cupatges amb altres raïms, però nosaltres teníem molt clar el seu potencial i el temps ens ha donat la raó”.

Així a la G-Night dels més de 80 vins que es van poder tastar, un 95% estan elaborats 100% amb garnatxa. De la Terra Alta, el Montsant, l’Empordà, el Priorat, el Penedès i també de Navarra, Aragó o Sierra de Gredos a Madrid.

La garnatxa, protagonista de la G-Night
La garnatxa, protagonista de la G-Night | M.R.F.

!--akiadsense-->

La bona acollida va fer que fins i tot en algun moment de la mostra la sala es quedés petita en un acte en el que també es van subhastar algunes ampolles de la Garnatxa Valenta, un vi solidari de Terra de Garnatxes que havien estat signades per Empar Moliner o els Òscars de Rac1 entre d’altres.

La G-Night té una periodicitat bianual i es fa coincidir amb la fira Alimentaria, aquest any amb la nova fira professional del vi, la Barcelona Wine Week.

Nou comentari

Comparteix