VadeVi
‘Garnatxes del Món’ actualitza el calendari però manté la itinerància
  • CA

L’última evolució de la situació sanitària obliga a revisar el calendari de les Garnatxes del Món que enguany se celebrarà de manera itinerant en quatre regions de garnatxa seleccionades per a organitzar els tastos descentralitzats del concurs. Així, les diverses jornades d’avaluació es faran:

  • El 8 de maig, Ascoli Piceno, a la regió italiana de les Marques,
  • El 10 de maig, Cebreros a la regió de Castella i Lleó a Espanya,
  • El 14 de maig, Châteauneuf-du-Pape a França,
  • I el 17 de maig, Perpinyà, capital del Rosselló a França.

“En canviar les dates, il·lustrem la nostra flexibilitat i la nostra capacitat de reacció per a reunir totes les possibilitats perquè el concurs es pugui organitzar en les millors condicions possibles”, explica Fabrice Rieu, president del Concurs, “la qual cosa també ens permetrà ampliar el període d’inscripció dels vins, que ja promet algunes sorpreses interessants!”.

Grenaches du Monde és un concurs anual obert a tots els vins de garnatxa majoritària, sense restricció de color, origen o nacionalitat. Les inscripcions seguiran obertes fins el 15 d’abril. Després d’aquesta data, els vins es classificaran, ordenaran i organitzaran en sèries. A continuació, s’enviaran i avaluaran en 4 grans capitals del món de la garnatxa.

Amb 192.455 hectàrees de vinyes, la garnatxa ocupa el setè lloc entre les varietats de raïm més plantades del món. Emblemàtica dels països mediterranis, ocupa el tercer lloc a Europa amb 178.628 hectàrees, és a dir, el 93% de la superfície mundial. França, Espanya i Itàlia són els tres principals països productors, però la garnatxa és molt popular a tot el món: Àfrica del Nord i del Sud, Austràlia, Amèrica del Nord i del Sud, Croàcia, Grècia, Líban, etc.

Les <em”>Grenaches du Monde</em”> tenen una vocació internacional i l’ambició de fer descobrir les singularitats i la diversitat inherents a aquesta varietat de raïm. Cadascuna de les 4 etapes d’aquesta novena edició presentarà una àmplia varietat de vins de diverses procedències: en definitiva, una “gran edició en miniatura”! “Ens assegurarem de presentar un panell coherent i divers de la producció de garnatxa de diferents regions, europees per descomptat, però també de més enllà. La majoria dels tastadors procediran de cada país, entre ells els millors especialistes en distribució, sumilleria o comunicació del vi”, conclou Fabrice Rieu.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa