VadeVi
Gemma Mengual i Roger Coma ja són els primers Ambaixadors del Cava
  • CA

La nedadora de sincronitzada, Gemma Mengual, i l’actor Roger Coma, han estat nomenats aquest dissabte Ambaixadors del Cava, una distinció que la Confraria del Cava Sant Sadurní ha creat enguany per reconèixer destacades personalitats de la societat i que aquestes, alhora, difonguin la cultura del Cava.

D’aquesta manera se substitueix la polèmica Reina del Cava que fins ara era la persona encarregada durant un any de difondre i promocionar aquest escumós.

El nomenament de Roger Coma i Gemma Mengual s’ha fet en el marc de la inauguració de la 35a Setmana del Cava, que ha començat amb l’actuació dels Bastoners del País del Cava i del Ball de Gitanes de Sant Sadurní, a la plaça de la vila.

L’acte ha inclòs un espectacular mapping* en homenatge al pagès i al cavista, amb guió de la companyia teatral Comediants. Hi han participat el Ball de Pagesos i els 7 Savis de Grècia de l’Associació de la Festa de la Fil·loxera. Després d’aquesta part més festiva s’han nomenat els nous Ambaixadors del Cava.

En el seu parlament, Mengual ha recordat el vincle que l’uneix amb el Penedès, ja que el seu avi era fill d’aquesta terra. La nedadora ha assegurat que a casa seva no ha faltat mai el cava a les celebracions, com tampoc a l’hora de celebrar els seus triomfs esportius. Roger Coma, per la seva banda, ha dit que “el cava és un medicament que s’hauria de servir a les farmàcies” i ha apuntat que ja se sentia ambaixador d’aquest producte molt abans de ser nombrat ambaixador “de forma oficial”.

Per finalitzar l’acte, la Confraria del Cava ha proposat un brindis conjunt que ha comptat amb la participació de més de 1.500 persones. El moment s’ha rubricat amb una foto històrica.

El nomenament ha comptat amb la presència del conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, i de l’alcaldessa de Sant Sadurní d’Anoia, Maria Rosell, entre d’altres.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa