VadeVi
Els germans Roca ofereixen el menú ‘La terra s’esgota’ a un centenar de caps d’Estat, amb dos vins catalans
  • CA
El menú que han servit els germans Roca a la Cimera del Clima
El menú que han servit els germans Roca a la Cimera del Clima | Europa Press

!--akiadsense-->

Els germans Roca han ofert aquest dilluns durant la Cimera del Clima de Madrid el menú ‘La terra s’esgota’ en un dinar al qual han assistit el president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, i també un centenar de Caps d’Estat i de Govern i representants d’organitzacions que han acudit a la sessió inaugural, així com la resta dels Caps de Delegació de tots els països acreditats, i els primers executius de les principals empreses donants.

Fins a 300 persones -un centenar de Caps d’Estat i Govern i altres representants d’organitzacions asseguts i la resta en format còctel-, han degustat la carta dissenyada pels xefs catalans, un menú “commovedor, acurat, saborós i tendre”, que es basa en els diferents problemes ambientals.

L’entrant porta per nom ‘Aigua clara i aigua bruta’ i és un brou de tòfona i diferents varietats de bolets. El segon plat, ‘Varietats invasives en una migració botànica incontrolada’, és de ficus i cranc. Així, els germans Roca recomanen sobre les espècies invasores: “Si no pots amb ells, menja-te’ls”. Després, ve ‘Mars calentes, menjar desequilibrat’, un ‘mar i muntanya vegetal’ amb plàncton i algues.

Seguidament, la ‘Fermentació vegetal. Una porta contra la fam i el desaprofitament d’aliments‘, amb adobats de flors, endívies i llegums. Després ha arribat ‘Urgent. Minimitzar la proteïna animal i augmentar la proteïna vegetal’, amb remolatxa, síndria, pebrot vermell i ceba vermella. Les postres han estat a base de cacau de comerç just i el cafè de comunitats africanes de Colòmbia.

Finalment, el menú ha estat maridat amb vins de dos cellers catalans afectats per inundacions i incendis, a més d’un procedent de Xile, país que presideix la COP25. Juntament amb això, se serveix aigua del desglaç de Pirineus, Kombucha i Ars Natura líquida.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa