VadeVi
Gilbert & Gaillard impressionats pel vins i cellers catalans
  • CA

Gilbert & Gaillard ha finalitzat la seva estada a Catalunya, organitzada per l’INCAVI, l’Associació Vinícola Catalana i l’Institut del Cava, on han tastat més de 330 vins i caves catalans i assegura que han quedat impressionats.

La revista francesa, la segona més important de vins al món, dedicarà un reportatge a Catalunya que es distribuirà a 22 països.

Catalunya ha estat triada pel grup francès com la regió vitivinícola per al desenvolupament exclusiu de la degustació in situ del seu concurs internacional de vins 2016. Durant una setmana, el grup Gilbert & Gaillard ha tastat els vins del nostre país i visitat els cellers i vinyes de les 12 Denominacions d’Origen amb seu al nostre país.

En total, 114 cellers de vins i caves on han tastat més de 330 vins i caves catalans. A més dels tastos, s’han realitzar 15 visites al territori perquè el grup conegués directament les vinyes, els cellers i altres indrets rellevants de les nostres Denominacions d’Origen. D’aquesta manera, segons els organitzadors, amb aquesta doble immersió en vins i territori s’ha aconseguit traslladar de forma completa la identitat del nostre país vitivinícola.

François Gilbert, fundador del grup i crític de vins, valora molt positivament la seva visita a Catalunya “terroirs ferms amb una cultura viva, amb homes i dones apassionats, i amb uns vins i vinyes que gaudeixen d’ una forta personalitat”.

Per la seva banda, Sylvain Patard, redactor en cap de la revista, destaca “la gran producció de vins i caves a Catalunya, així com la personalitat dels elaboradors que es defineixen per la seva passió i la gran capacitat d’innovació”.

El resultat del Concurs Internacional Gilbert & Gaillard Catalunya i la visita a la zona seran difosos en un ampli reportatge i portada que la Revista Internacional Gilbert & Gaillard dedicarà a Catalunya. Aquest número de la Revista es distribuirà al Saló Alimentaria Barcelona 2016 i per 22 països d’arreu del món, els de major importància per al mercat de vins.

La Revista Internacional de Vins Gilbert & Gaillard és la segona revista especialitzada més important del món.

Les tres entitats organitzadores coincideixen a l’afirmar que la presència del grup francès ha estat molt positiva per a la promoció internacional dels vins i caves catalans, ja que han pogut conèixer de forma directa la realitat vitivinícola catalana.

Per a Evelyn Israel, enòloga i crítica de vins “Catalunya és passió, en relació a la tradició esta contínuament innovant, ha estat un honor veure com les noves generacions tenen un interès per a recuperar el passat, conservant el que s’ha aconseguit i experimentar pel futur, símbols de l’èxit, sens dubte”.

El grup multimèdia Gilbert & Gaillard compta amb més de 25 anys de trajectòria com a editor de guies i revistes especialitzades en vi; any rere any, organitza les seves degustacions a escala mundial en els 5 continents.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa