VadeVi
Glops d’Història, Anna Toledano i Meritxell Falgueras, guanyadors dels premis BlocDOCat
  • CA
Bloc DOCat

!–akiadsense–>

La Salt Terrace de l’hotel W de Barcelona va acollir aquest dijous el sopar de gala on es van lliurar els premis de la sisena edició del Concurs BlocDOCat, que la Denominació d’Origen Catalunya convoca bianualment amb l’objectiu de premiar iniciatives particulars que busquen difondre els valors del món del vi i la viticultura a través dels nous espais virtuals de reflexió, divulgació i intercanvi d’opinions.

Un concurs renovat en aquesta edició on una de les principals novetats ha estat la incorporació de tres categories de participació, Millor Text, Millor Vídeo i Millor Imatge sobre vi català i viticultura. D’aquesta manera, queden excloses les categories en funció de l’origen i ubicació dels participants.

Cadascuna de les tres categories ha estat dotada amb un premi de 2.000€ al guanyador. El Jurat, format per periodistes, prescriptors, professionals del món del vi i del sector audiovisual, també ha fet algunes mencions especials per categoria, les quals han rebut com a reconeixement un lot de vins DO Catalunya.

El veredicte del Jurat format per Isaac Albesa, Sole G. Insua, Josep Sucarrats, Ester Bachs, Jordi Comellas, Iker Moran, Imma Soler i Xavi Ayala ha estat el següent:

Categoria Millor vídeo sobre #vicatalà i cultura vitivinícola

  • Menció especial als criteris periodístics, grafisme i contingut: Enoturista.cat pel seu vídeo “Visita a Marco Abella”
  • Guanyador: Meritxell Falgueras pel seu vídeo “Sortiu de l’armari vinícola amb la DO Catalunya”

Categoria Millor imatge sobre #vicatalà i cultura vitivinícola

  • Menció especial a l’espontaneïtat i naturalitat: Jordi Guillemí per la imatge “Provisió de vitualles”
  • Menció especial a l’estètica: Mª Rosa Ferré Galimany per la imatge “Gotim de Merlot”
  • Guanyador: Anna Toledano pe la imatge “Open a bottle of sparkling wine”

Categoria Millor text sobre #vicatalà i cultura vitivinícola

  • Menció especial a la documentació i investigació: Alejandro López del bloc Yummy Barcelona pel seu post “Vinos DO Catalunya”
  • Menció especial a la qualitat literària: Carme Gasull pel post “Vins de la memòria. Homenatges liquits emocionants”
  • Guanyador: Oriol Vicente i Romina Riber de Glops d’Història pel seu post “Be* Dolç, my friend”

En declaracions a vadevi.cat, una eufòrica Meritxell Falgueras, guanyadora de la categoria al millor vídeo va explicar que “retornada a Catalunya després d’estar uns anys fora, estic molt feliç perquè veig que el món del vi està ple de dones, de gent jove amb energia renovada i ja no em fa por comparar la moda amb el vi, que és el moment de sortir de l’armari vinícola i sortir jo frívola, perquè entenc que ja tinc una edat per fer el que em vingui més de gust. El vi s’ha de posar de moda, s’han de fer metàfores i s’ha de fer divertit, simpàtic i sexy”.

Anna Toledano,guanyadora de la categoria a la millor imatge en assabentar-se que al concurs s’havien obert les noves categories, va pensar que ella tenia algunes fotos xules que podien tenir possibilitats. Va presentar tres imatges, però ella estava convençuda que si guanyava havia de ser amb la foto que finalment s’ha endut el premi. “És una imatge que reflecteix molt bé l’esperit espontani que jo crec que ha de tenir el món del vi, fora de tecnicismes, que respiri alegria i diversió. Una foto que també té molt de paisatge, que és de vinya i que crec que és molt divertida”.

Romina Ribera i Oriol Vicente, guanyadors de la categoria al millor text, arqueòlegs de professió, es van assabentar per les xarxes de la convocatòria dels premis i van pensar que potser allò que ells havien escrit sobre els vins dolços potser també podria interessar a més gent i per això van presentar el post. Segons ells “El vi forma part de la nostra cultura, es pot parlar de la historia de Catalunya només parlant de vi i això ho fem nosaltres. Quan fas un glop de vi fas glops d’història antiga i, si alguna vinificació es significativa d’aquest glops d’història antiga és precisament la dels vins dolços”.

El president de la DO Catalunya, Xavier Pié, que ha estat l’encarregat del tancament de la gala, ha volgut dedicar també unes paraules a la trajectòria del concurs: “fa 10 anys, quan ens va arribar la proposta, ens trobàvem en un moment on no existien concursos d’aquest tipus, que unissin de forma tant concreta el periodisme amb el món del vi”. I ha celebrat que, després de més d’una dècada, encara existeixi aquesta aposta de la comunicació de la cultura del vi i sobretot, del vi català.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa