VadeVi
El govern espanyol busca el Millor Vi d’Espanya que difícilment serà català
  • CA
Copes de vi

!–akiadsense–>

El Ministeri d’Agricultura ha convocat el premi “Alimentos de España al Mejor Vino 2020” i com a requisit imprescindible exigeix que siguin vins que “hagin obtingut les cinc millors puntuacions de Vinos Bacchus”, el concurs que organitza la Unión Española de Catadores.

El requisit és una mica ambigu. Els vins que vulguin ser el Millor d’Espanya es poden inscriure fins el dia 3 de març, però no serà fins dia 11 de març que es coneixerà el resultat del concurs Bacchus 2020. La normativa publicada al BOE diu que només s’admetran els vins que hagin estat els millors del concurs de la Unión de Catadores però en un dels punts diu de l’edició 2020 i en un altra no especifica de quin any. Així les coses o bé hi ha algun error, o bé els cellers hauran d’inscriure els vins sense saber si compleixen el requisit més important.

Sigui com sigui i si ens basen en els resultats d’aquest concurs dels últims 4 anys, el Millor Vi d’Espanya, difícilment serà català. I fins i tot podríem aventurar que serà un vi de Xerès.

Segons les estadístiques dels Premis Bacchus que són públiques, cal que ens remuntem al 2016 per trobar vins catalans, en aquesta ocasió de la DO Cava i de la DO Conca de Barberà que hagin obtingut alguns dels Gran Bacchus de Oro, la més alta qualificació del certamen.

Aquell any Xerès va ser la denominació protegida que més en va aconseguir, tal com va passar el 2017, el 2018 i el 2019. Ben a prop hi ha els vins de la DOQ Rioja que des del 2017 ençà també s’han col·locat quasi a dalt de tot pel que fa al nombre de Gran Bacchus de Oro.

Però aquest tres anys, 2017, 2018 i 2019, no hi ha hagut cap denominació catalana que hagi aconseguit la més alta distinció d’aquest concurs.

El reglament d’aquest premi del Ministeri d’Agricultura tampoc especifica com es farà la tria entre els vins presentats, ni qui serà el jurat ni quan es resoldrà el veredicte.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa