VadeVi
El Govern reivindica ‘l’imprescindible rol’ de les dones del vi
  • CA

“No hem de parar, hem de seguir treballant pel reconeixement de la labor i mèrits de les dones del sector del vi“. Són les paraules que la consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà, ha adreçat aquest dimecres al vespre a les productores, enòlogues, sommeliers i periodistes presents a la darrera edició de Mujeres del Vino, activitat organitzada per Anne Cannan i Meritxell Falgueras.

L’acte, que ha comptat també amb la participació de la consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge, i de la directora de l’Institut Català de la Vinya i el Vi, Alba Balcells, se celebra des de 2016 i compta amb la participació de dones vinculades a cellers i projectes de vi procedents de diversos punts de l’Estat espanyol, però amb predominança catalana.

Conselleres i autoritats al Palau de Pedralbes | Gencat

La consellera Jordà refermava el compromís del Govern “a continuar impulsant millores per a les dones que viuen i treballen en els entorns rurals del nostre país“, i a la vegada, les encoratjava “a seguir treballant totes plegades per fer present el nostre vi arreu del país i del món, i que encara sigui més coneguda i reconeguda l’excel·lència i qualitat dels nostres vins”.

Per la seva part, la consellera d’Igualtat i Feminismes ha afegit que “a l’àmbit de la producció del vi i d’altres sectors de desenvolupament rural aquesta exclusió històrica ha estat agreujada per unes lleis i unes pràctiques que han afavorit als homes al repartiment de les herències, incloent-hi les terres i les produccions agrícoles”.

En aquest sentit, ha afegit que “avui dia, moltes de les barreres a la inclusió de les dones a la producció i comerç del vi s’han eliminat, però els obstacles sistèmics continuen. Encara que avui és possible i acceptable que les dones estudiïn viticultura i enologia, treballin com a enòlogues o siguin propietàries d’una empresa de vi, és important recordar que aquesta relativa llibertat és recent, i conseqüència directa del treball per la igualtat i els drets”.

L’esdeveniment, organitzat per Mujeres del Vino, s’ha emmarcat dins el programa d’actes que conforma la Barcelona Wine Week i que ha finalitzat també aquest mateix dimecres 6 d’abril. Entre les participants, una quarantena de cellers i projectes liderats per dones de Catalunya, Balears i d’altres territoris vitivinícoles de l’Estat espanyol.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa