VadeVi
Gramona aconsegueix el registre europeu EMAS de responsabilitat ambiental
  • CA
Les vinyes biodinàmiques de Gramona
Les vinyes biodinàmiques de Gramona

!--akiadsense-->

El compromís amb la sostenibilitat i el respecte pel medi ambient a Gramona es valida i distingeix sota el Reglament Europeu EMAS (Eco-Management and Audit Scheme), convertint-se així en el primer celler a Espanya i en un dels pocs a tot el món en obtenir-lo.

Es tracta d’un distintiu d’excel·lència emès per la Unió Europea que certifica de manera exhaustiva la seva responsabilitat ambiental i sostenible, garantint així la màxima transparència en aquestes matèries.

Gramona va iniciar l’any 2001 el seu canvi cap a la sostenibilitat amb la construcció d’un nou celler, el Celler Batlle, amb una arquitectura bioclimàtica pensada i dissenyada per minimitzar l’impacte mediambiental i reduir el consum d’energies; i cap a l’agricultura integrada, com a transició cap a l’ecològica primer i a la biodinàmica després.

Totes aquestes distincions volen reconeixer la determinació de Gramona en l’impuls i desenvolupament d’accions i projectes dirigits a fer d’aquest celler una organització cada vegada més sostenible. Entre aquestes destaquen la implementació d’energia geotèrmica i fotovoltaica per al subministrament elèctric renovable del Celler Batlle que ha comportat un estalvi energètic del 25 i del 34% respectivament, i un 48% en reducció d’emissions de CO2 (117 tones durant l’any 2017).

També s’ha reduit el pes dels envasos i s’han simplificat els embalatges. Per exemple, en el cas de les ampolles utilitzades en el tiratge de cava, s’ha reduït el pes de 900gr a 835gr per ampolla. El que suposa una reducció anual de 40 tones. S’ha substituit la il·luminació tradicional per un sistema LED d’última generació a tot el celler, la qual cosa permet estalviar un 6% d’energia a l’any (més de 6000KWH).

També s’està aprofitant l’aigua de pluja que s’utilitza per al reg de jardins, i s’ha instal·lat una depuradors pròpia que permet tornar l’aigua totalment neta al riu.

Aquest 2018 Gramona també ha obtingut per part de la Federació Espanyola del Vi l’informe de certificació dels seus indicadors de sostenibilitat juntament amb els plans de reducció establerts pel protocol WfCP (Wineries for Climate Protection). Es tracta de la primera i única certificació específica per al sector del vi en matèria de sostenibilitat mediambiental, i amb un protocol que estableix un pla de reducció de consum d’aigua, d’energia, d’emissions de CO2 i de residus.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa