VadeVi
Gramona Celler Batlle Brut 2010, aclamat per la premsa especialitzada de l’Estat
  • CA
Celler Batlle Brut 2010, de Gramona
Celler Batlle Brut 2010, de Gramona

!--akiadsense-->

L’Associació Espanyola de Periodistes i Escriptors del Vi (AEPEV) ha premiat, entre més de 700 referències, el Gramona Celler Batlle Brut 2010 com el millor vi de l’Estat, cosa que l’ha fet mereixedor del Gran Premi en la XII edició dels Premis Nacionals d’aquesta organització, formada per periodistes, comunicadors, editors i escriptors que cada any trien quins han estat, per a ells, els millors vins. A més d’aquest premi, aquest Corpinnat, un cupatge especial de xarel·lo i macabeu treballat amb agricultura biodinàmica i de manera totalment artesanal, també ha rebut el premi un altre vi català, el Torelló 225 de Torelló Llopart, que ha quedat en tercera posició en la categoria de vins escumosos.

Vinyes de Gramona
Vinyes de Gramona | M.R.F.

!--akiadsense-->

Aquest reconeixement per a Celler Batlle Brut 2010 se suma a altres d’estatals i internacionals com la Medalla de Platí de Decanter, Millor Vi Escumós de la Guia Gourmets, primer entre els vins escumosos a Jancis Robinsons i el premi a Millor Escumós d’Espanya i Millor Corpinnat del Champagne and Sparkling Wine World Championship.

Linda Díaz, sommelier en cap de Gramona, ha explicat a Vadevi que el fet que els periodistes de l’Estat, on el vi negre i les DOs com Rioja i Ribera del Duero tenen molt de pes, hagin triat un escumós del Penedès com el millor vi de l’any, és “un orgull” i un fet “impensable fa deu anys”. Díaz també ha volgut remarcar que al celler estan “molt contents” pel que té de reconeixement a la feina “d’explicar el potencial dels escumosos catalans”, un fet que està sent cada cop més “una realitat a nivell internacional” i que ha qualificat de “molt bona” per al Penedès en un mercat, el dels escumosos, dominat per França però on cada cop hi ha més regions que treuen el cap arreu del món.

Les caves de Gramona el celler més gran dels que conformen Corpinnat
Les caves de Gramona | M.R.F.

!--akiadsense-->

Aquest, però, no és l’únic vi de Gramona que ha estat reconegut darrerament. La Guia Peñín col·loca Enoteca Gramona 2004 com un dels sis vins més destacats en la seva darrera edició, amb 99 punts. El 2016, de fet, Enoteca, un brut nature de bombolla fina amb el cupatge tradicional del Penedès a base de xarel·lo i macabeu, va ser considerat el millor vi per la mateixa Guia Peñín, el primer escumós que ho va aconseguir. Linda Díaz ha posat en valor que els èxits aconseguits es deuen a “la paciència i al projecte familiar i generacional” de Gramona. Aconseguir aquests èxits amb varietats locals, a més, ha considerat que és “molt important” i que, des de la humilitat, és “el resum de generacions de feina” que han aconseguit “un producte fantàstic d’una regió prometedora”, una fita que “en un moment tan dur”, en referència a la pandèmia de Covid-19, els dóna “molta força” per a tirar endavant.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa