VadeVi
Gramona: “Corpinnat pot contribuir més al cava des de fora de la DO que des de dins”
Corpinnat

!--akiadsense-->

Les primeres etiquetes amb la marca Corpinnat sortiran al mercat la propera primavera. Aquest dimecres els nou cellers que formen part d’aquesta associació s’han donat de baixa de la DO Cava després de pràcticament un any de negociacions amb el Consell Regulador.

Admeten que la decisió no ha estat fàcil “no teníem previst arribar fins aquí” deia un dels seus president, Xavier Gramona, “però ara tenim clar podem contribuir més al sector, a l’evolució del cava i al territori des de fora de la denominació que des de dins”.

Ton Mata de Recaredo i president de Corpinnat
Ton Mata de Recaredo i president de Corpinnat | M.R.F.

!--akiadsense-->

L’altre President de Corpinnat, Ton Mata de Recaredo afirmana que “avui és un dia d’una certa tristor i un cert dol perquè venim del cava, però també estem molt il·lusionats”.

La història no ha estat curta, i les negociacions tortuoses que a més a més han coincidit amb un canvi de presidència al Consell Regulador. Des de Corpinnant han explicat que el matí d’aquest mateix dimecres s’han reunit amb el president de la DO Cava, Xavier Pagès i que fins a l’últim moment les converses han estat cordials i amistoses però no s’ha pogut superar el principal escull que és que la marca Corpinnat no pot aparèixer a les etiquetes del cava.

La normativa de la DO no ho permet des que el passat mes d’agost es va aprovar una nova regulació. Des de Corpinnat quan es van presentar en societat tenien clar que el seu encaix dins de la DO era possible, però amb aquest canvi de norma ara ja no.

Xavier Gramona, president de Corpinnat
Xavier Gramona, president de Corpinnat | M.R.F.

!--akiadsense-->

Insisteixen que volen “convergir i que l’escumós del territori sigui un, amb el màxim rigor i la màxima credibilitat. Estem treballant per nosaltres i per tothom”, afirmava Mata. I afegia que “el nostre és un projecte generacional, potser de 25 anys, però si després d’aquest temps hem aconseguit que hi hagi més pagesos que vinifiquin amb uns paràmetres de qualitat ens donarem per satisfets”.

Caves de Paratge Qualificat que deixaran de ser-ho

Que Corpinnat surtir de la DO Cava implica escapçar una part important de la punta de la piràmide de qualitat de la denominació. Cinc d’aquest cellers tenen Caves de Paratge Qualificat que perdran aquest reconeixement, però alhora també els perdrà la DO.

Ara bé, segons deia Ton Mata “no ens sentim gens culpables d’això. Nosaltres hem fet allò que consideràvem d’acord amb la nostra filosofia de treball i la nostra manera d’entendre el cava”. Xavier Gramona afegia que “tant les generacions més joves dels nostres cellers com les més grans, aquelles que en el seu moment van ser impulsores de la DO Cava ens han empès a prendre aquesta decisió.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa