Gramona explica l'origen de la cel·lofana de les seves ampolles
Gramona explica l’origen de la cel·lofana de les seves ampolles | Instagram

Imperial, III Lustros i Celler Batlle, són tres escumosos de Gramona que surten al mercat embolcallats en cel·lofana. Tenint en compte que aquest celler de la marca Corpinnat és ecològic i aposta per una sostenibilitat global ha volgut sortir al pas als dubte que generava aquest material per la seva similitud amb el plàstic.!--akiadsense-->

Expliquen a través d’Instagram que “la cel·lofana és símbol distintiu de Gramona” i que “va sorgir d’una patent del segle XIX quan encara no existia el plàstic”.

Aquesta pràctica d’embolcallar les ampolles “és originària d’almenys mitjans del segle XX, quan en el transport i a la cuina no hi havia les mateixes condicions sanitàries que ara, i els cellers que s’ho podien permetre procuraven protegir les ampolles en paper o cel·lofana”, detallen.

⠀⠀

Recorden que aquest material no està fent d’un derivat del petroli sinó que “està fet de cel·lofana fabricada amb cel·lulosa d’origen vegetal i que es descompon fàcilment quan es barreja amb altra matèria orgànic”.

El seu post d’Instagram l’il·lustren amb una imatge que mostra la manera artesanal d’embolcallar aquestes ampolles.

Nou comentari

Comparteix