VadeVi
Gramona explica l’origen de la cel·lofana que embolcalla alguns dels seus escumosos
  • CA
Gramona explica l'origen de la cel·lofana de les seves ampolles
Gramona explica l’origen de la cel·lofana de les seves ampolles | Instagram

Imperial, III Lustros i Celler Batlle, són tres escumosos de Gramona que surten al mercat embolcallats en cel·lofana. Tenint en compte que aquest celler de la marca Corpinnat és ecològic i aposta per una sostenibilitat global ha volgut sortir al pas als dubte que generava aquest material per la seva similitud amb el plàstic.!--akiadsense-->

Expliquen a través d’Instagram que “la cel·lofana és símbol distintiu de Gramona” i que “va sorgir d’una patent del segle XIX quan encara no existia el plàstic”.

Aquesta pràctica d’embolcallar les ampolles “és originària d’almenys mitjans del segle XX, quan en el transport i a la cuina no hi havia les mateixes condicions sanitàries que ara, i els cellers que s’ho podien permetre procuraven protegir les ampolles en paper o cel·lofana”, detallen.

⠀⠀

Recorden que aquest material no està fent d’un derivat del petroli sinó que “està fet de cel·lofana fabricada amb cel·lulosa d’origen vegetal i que es descompon fàcilment quan es barreja amb altra matèria orgànic”.

El seu post d’Instagram l’il·lustren amb una imatge que mostra la manera artesanal d’embolcallar aquestes ampolles.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa