Vertical Gramona III Lustros

!--akiadsense-->

L’any 1951 es va elaborar la primera anyada del Gramona III Lustros, un escumós brut nature, que es va comercialitzar el 1961, amb 10 anys de criança en ampolla i tap de suro. Va ser un dels escumosos pioners en llarga criança al Penedès.

Aquest escumós, avui Corpinnat, s’ha elaborat històricament amb les varietats xarel·lo i macabeu, que en funció de l’anyada ha anat variant la seva proporció, oscil·lant el xarel·lo entre el 60-75% i el macabeu entre el 40-25%. L’anyada 2012, la que està actualment al mercat, és la primera fruit de la viticultura ecològica i biodinàmica.

Gramona ha volgut posar en valor aquest escumós en un tast vertical que s’ha celebrat aquest dimarts a Barcelona. En aquest tast guiat per la quarta generació dels Gramona, en Roc i en Leo, s’han tastat les anyades 2012, 2009, 2007 i 2004.

Un tast vertical és un molt interessant perquè permet poder constatar l’evolució d’un vi, en aquest cas un escumós, al llarg del temps podent-hi apreciar trets, com la capacitat de conservació i evolució, els canvis en els estils d’elaboració en cas que n’hi hagin hagut i l’efecte de la meteorologia sobre cada anyada.

Els escumosos van mostrar tots un estat de forma excel·lent, amb un 2012 potser encara massa jove en comparació amb la resta, un 2009 esplèndid i un 2004 més subtil i delicat. L’anyada 2007 és la que a nivell organolèptic va resultar més diferent, reflectint que va ser també l’anyada més diferent a nivell climatològic, molt més seca que les 2004, 2009 i 2012 que van ser més similars entre elles.

Gramona III Lustros Brut Nature Corpinnat

Anyada 2012

75% xarel·lo i 25% macabeu. Criança aproximada de 70 mesos de criança en ampolla.

Anyada 2009

60% xarel·lo i 40% macabeu. Criança aproximada de 70 mesos de criança en ampolla.

Anyada 2007

60% xarel·lo i 40% macabeu. Criança aproximada de 70 mesos de criança en ampolla.

Anyada 2004

65% xarel·lo i 35% macabeu. Criança aproximada de 70 mesos de criança en ampolla.

Nou comentari

Comparteix