VadeVi
Gramona treu al mercat l’anyada 2002 de l’Enoteca
  • CA
Gramona treu al mercat l'anyada 2002 de l'Enoteca

!--akiadsense-->

Gramona sempre diu que l’excel·lència dels vins escumosos és conferida a parts iguals pel paisatge en el que neixen –la terra, el clima i l’ésser humà- i per la llarga criança. En línia amb aquesta filosofia, la família presenta ara la nova anyada d’Enoteca Gramona, la 2002, a través de la qual reafirma la feina que ha dut a terme amb les llargues criances d’escumosos des dels anys 50. Amb la presentació d’aquesta nova anyada, a més, posa sobre la taula un nou aprenentatge de la marca: que perllongant el temps de repòs de les ampolles, el vi guanya en expressivitat alhora que conserva una encomiable frescor, donant lloc a sensacions més profundes i complexes.

El projecte de l’Enoteca va ser concebuda l’any 1997 per Jaume i Xavier Gramona. Amb ella van dur la criança d’escumosos a extrems fins aquell moment desconeguts, donant vida al primer cava destinat a sobrepassar els 10 anys en aquell moment assolits pel Celler Batlle.

Aquests vins de la llarga criança compten amb un xarel·lo amb alts nivells d’antioxidants (resveratrol) capaços de mantenir el vi viu i fresc durant anys. Els escumosos s’elaboren mitjançant processos artesanals i emprem el tap de suro natural durant la seva segona fermentació. Sota aquests principis, cada una de les anyades d’Enoteca obtén una personalitat pròpia, producte de la genètica de la seva terra, que dóna el caràcter al vi, i de l’educació rebuda a través de la seva criança.

Paratge Qualificat Font de Jui

Enoteca Gramona procedeix del Paratge Qualificat Font de Jui, conformat per 22,5 hectàrees, 15 d’elles de xarel·lo i 7,5 de macabeu. El terreny, ubicat en el terme municipal de Sant Sadurní d’Anoia, s’estén entre el Riu Anoia (La Plana, a 100m sobre el nivell del mar) fins al turó de Mas Escorpí (350m sobre el nivell del mar). El sòl del Paratge és de composició argilo-calcària, amb plaques arenoses al costat del riu i amb profusió de roca a la zona més alta i seca.

Gramona treballa el Paratge, com totes les seves terres, sota els preceptes de l’agricultura ecològica i biodinàmica. Aquesta última ajuda a enriquir la vida dels sòls i a fer que les plantes s’adaptin millor al canvi climàtic, enfortint-les de possibles plagues o malalties. Per a això, apliquen infusions i decoccions de plantes medicinals procedents del seu propi hort, i elaboren el seu propi compost animal i vegetal, i els seus preparats biodinàmics a partir de la seva granja de vaques, ovelles i cavalls.

www.enotecagramona.com

Amb la idea de reforçar aquest concepte i d’apropar al públic l’origen, l’elaboració i les característiques del producte més preuat de Gramona, el celler ha posat en marxa una pàgina web exclusiva per a l’Enoteca, a través de la qual volen transmetre la història i el que consideren que és la major consolidació de l’aposta, la filosofia i el concepte de treball i de vida de cinc generacions.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa