VadeVi
Grenaches du Monde 2021 arrenca les sessions itinerants de tast a Cebreros

L’edició 2021 de les Grenaches du Monde ha arrencat amb la primera jornada de tast celebrada aquesta setmana a Cebreros (Àvila), en una sessió organitzat en col·laboració amb la jove denominació d’origen castellano-lleonesa. Uns 25 tastadors -entre periodistes, enòlegs, sommeliers, distribuïdors….- van poder descobrir la diversitat que ofereix la garnatxa i avaluar la qualitat d’una selecció de 200 vins dels prop de 850 que enguany competeixen a concurs.

“Preferim organitzar tastos amb només una vintena de persones en un matí per a evitar qualsevol risc sanitari” explica Fabrice Rieu, president del concurs, “aquest primer capítol de Cebreros promet algunes sorpreses molt agradables per a les pròximes etapes!”, avança el president.

Així, les properes sessions se celebraran els següents dies i en els territoris següents:

Châteauneuf-du-Pape, a França (14 de maig)
Perpinyà, capital del Rosselló (17 de maig)
Ascoli Piceno, a la regió italiana de les Marques (1 de juny)

Grenaches du Monde és un concurs de vins internacional creat el 2013 pel Consell Interprofessional dels Vins del Rosselló (CIVR) de Perpinyà. L’any 2016 va traslladar la seu a l’Aragó (Camp de Borja), després a Sardenya (2017) i a Catalunya (Terra Alta, 2018). El Concurs torna a Perpinyà el 2019, i a l’any següent torna a viatjar a Montpeller en col·laboració amb els Vins de Pays d’Oc, primer productor mundial de vins rosats de garnatxa.

Aquest és un concurs anual obert a tots els vins de garnatxa majoritària, sense restricció de color, origen o nacionalitat. Aquest esdeveniment té una clara vocació internacional, i l’ambició de fer descobrir les singularitats i la diversitat inherent a la varietat de raïm.

Amb 192.455 hectàrees de vinyes, la garnatxa ocupa el setè lloc entre les varietats de raïm més plantades del món. Emblemàtica dels països mediterranis, ocupa el tercer lloc a Europa amb 178.628 hectàrees, és a dir, el 93% de la superfície mundial. França, Espanya i Itàlia són els tres principals països productors, però la garnatxa és molt popular a tot el món: Àfrica del Nord i del Sud, Austràlia, Amèrica del Nord i del Sud, Croàcia, Grècia, Líban, etc.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa