Vinicola de Nulles

!--akiadsense-->

La unitat de producció vitivinícola més gran de Catalunya i de la DO Cava, CEVIPE Grup Cooperatiu continua creixent.Amb la incorporació de dues noves cooperatives amplia fins a quinze el nombre de cooperatives de 1r grau associades al Grup, concretament la Vinícola de Nulles, (Alt Camp) i L’Agrària Espluguenca de l’Espluga Calba, (Les Garrigues). Amb aquestes incorporacions la implantació territorial de CEVIPE Grup Cooperatiu augmenta dins de la DO Cava i es fa present dins la DO Costers del Segre.

La Vinícola de Nulles – Celler Adernats fundada l’any 1917 compta amb més de 100 socis, 400 hectàrees de cultiu de les diferents varietats autòctones, i un edifici considerat una de les Catedrals del vi, obra de l’Arquitecte Cèsar Martinell, un dels màxims exponents del moviment modernista.

L’Agrària Espluguenca va ser fundada l’any 1957 gràcies a l’esforç d’un grup de pagesos que van creure amb la unió cooperativa i en l’actualitat compta amb més de 160 socis. Produeix vi dins de la DO Costers del Segre i la DO Cava amb les seves varietats macabeu i parellada. Així com oli d’oliva amb DOP Les Garrigues.

El model cooperatiu es consolida com una aposta ferma capaç d’enfortir i donar resposta als seus associats davant dels reptes actuals i de futur.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa