VadeVi
El ‘Digital Wine Contest’ 2023 ja té guanyadors

L’antiga Sala Barts, ara rebatejada com a Sala Club Paral·lel 62 ha acollit aquest vespre la gala de lliurament de premis de la 8a edició del Digital Wine Contest, concurs que impulsa la Denominació d’Origen Catalunya des de fa més de 16 anys amb l’objectiu de reconèixer la difusió que es dona al vi a través de diversos formats. L’organització agraïa la participació de les diverses candidatures, i valorava molt especialment la quantitat de vots populars rebuts en l’edició.

El concurs premiava les categories de millor vídeo, fotografia, text sobre vi català i cultura de vi i el millor prescriptor/a que en fes divulgació. Les persones que s’han endut els reconeixements, així com els xecs valorats amb imports d’entre 1.500 i 2.000 euros, han estat les següents:

  • En la categoria de Millor Fotografia sobre vi català i cultura del vi, dotat amb 1.500 €: Jordi Costa, per “Simbiosi”.
  • En la categoria de Millor Vídeo sobre vi català i cultura del vi, dotat amb 1.500 €: Marta Clot per “¿Qué es el vino catalán?
  • En la categoria de Millor Text sobre vi català i cultura del vi, dotat amb 1.500 €: Ruth Troyano per “Viatge al passat del vi”.
  • En la categoria de Millor Prescriptor/a sobre vi català i cultura del vi, dotat amb 2.000 €: Vi & Companyia.

A més a més, en aquesta edició el jurat ha fet una menció especial en la categoria de millor vídeo per El activisme más grande está en el campo de Sara Boldu.

El funcionament dels premis

Els membres del jurat d’aquesta 8a edició han estat Iker Morán, periodista, director de La Gulateca de 20 Minutos i codirector de Photolari; Anna Llàtcher, editora del grup Abacus, grup responsable de mitjans com el Cuina, Arrels o Descobrir Catalunya; Jordi Comellas, productor cinematogràfic i codirector del festival Zoom Televisió; Cristina Jolonch, periodista i directora del Comer de La Vanguardia; i Sole G. Insua, cap de comunicació de la DO Catalunya.

Tots cinc han tingut un pes important a l’hora de decidir els guanyadors i guanyadores, però no exclusiu. Després de fer la selecció dels finalistes, els premis han depès de la seva decisió en un 50%, mentre que l’altra meitat ha anat a càrrec d’una votació popular feta a través de la pàgina web de DO Catalunya, excepte en el cas de, la categoria de Millor Prescriptor/a, que ha depès totalment del públic.

Una edició que ha reprès la presencialitat

La gala del Digital Wine Contest ha recuperat enguany la presencialitat, després que la darrera edició, celebrada el febrer de 2021, es retransmetés en streaming a causa de les limitacions que encara hi havia per la pandèmia. En format de festa/còctel, la DO Catalunya s’ha retrobat així amb els participants i els companys del sector de la comunicació del vi.

Xavier Pié, president de la DO Catalunya, ha inaugurat la gala amb un discurs en el qual destacava que “el vi és dels pocs productes que té ànima perquè té un origen concret”. I afegia que “al final, l’únic vincle que tenim els pagesos que fem vi és la Denominació d’Origen, és el punt de trobada entre nosaltres i el consumidor a través de l’ampolla de vi”. I concloïa dient que “aquest vincle amb el territori, amb el paisatge, amb les persones, amb generacions que esperem que en un futur puguin seguir fent de pagesos i pageses… és el tret diferencial del món del vi”.

El centenar d’assistents a la gala ha pogut gaudir dels vins de la DO Catalunya per brindar amb els guanyadors i guanyadores. La pròxima edició se celebrarà d’aquí a dos anys.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa