VadeVi
Demos Bertran, millor prescriptor de vi català i cultura vitivinícola
  • CA

Amb més de 150 candidatures i gairebé 20.000 vots rebuts per part del públic, aquesta s’ha convertit sens dubte en la edició amb més participació del concurs de la DO Catalunya des de la seva creació el 2008, llavors sota el nom de BlocDOCat. Les mesures sanitàries actuals no han fet possible celebrar el tradicional sopar i gala d’entrega de premis, no obstant, enguany s’ha celebrat una gala telemàtica que ha permès seguir la vetllada a tots els finalistes i al públic general, que enguany ha tingut un paper decisiu en la elecció dels guanyadors del concurs a través de les votacions populars.

Els guanyadors de l’edició han estat:

* Millor prescriptor sobre #vicatalà i cultura vitivinícola, amb un premi valorat en 2.000€:

Demos Bertran.

* Millor imatge sobre vi català i cultura vitivinícola, amb un primer premi valorat en 1.500€:

Feina feta. Descans, de Miquel Monfort.

* Millor vídeo sobre vi català i cultura vitivinícola, amb un primer premi valorat en 1.500€, per a:

Slow Wine, de Jordi M. Junoy.

Millor text sobre vi català i cultura vitivinícola, amb un primer premi valorat en 1.500€, per a:

Estraperlo, de Robert Monton.

Tot i no poder celebrar una gala presencial, la DO Catalunya s’ha enviat un equip de reporters a casa de cadascun dels guanyadors on se’ls ha fet entrega en directe del trofeu i el xec del premi (1.500€ en les categories de vídeo, imatge i text, i 2.000€, en la de prescripció). Ha estat la gran sorpresa de la nit ja que cap dels finalistes en tenia coneixement.

Les mencions especials

A banda de l’entrega de premis als guanyadors, el jurat professional, tot i que en aquesta edició no decidia els guanyadors/a, sí que ha atorgat dues mencions especials per a les categories de vídeo, imatge i text.

Millor vídeo:

Days of Wine and Roses, de sommeliers. Menció especial a la unió de dues expressions culturals com són la música i vi, en una proposta jove, fresca i creativa.

Estima la terra, estima el vi, de Joan Feixas. Menció especial per la seva sensibilitat i per la seva capacitat de transmetre l’amor pel món del vi

Millor imatge:

Llevataps, de Juan Miguel Ortuño. Menció especial per la seva qualitat tècnica i l’elegància del resultat final.

2020, de Sergi Bernet. Menció especial al valor fotoperiodístic: per ser capaç de condensar el 2020 vitivinícola en una sola imatge.

Millor Text:

Més vins locals a les taules catalanes, de Carme Gasull. Menció especial a l’estil i per la seva crida a consumir més vins de proximitat a la restauració catalana.

El vi caduca?, de Jordi Bes. Menció especial pel seu valor periodístic i documental. Per una mirada del sector del vi entenedora i divulgativa.

Digital Wine Contest DO Catalunya, 2020-21

!--akiadsense-->

El concurs va néixer el 2008 amb periodicitat bianual i amb l’objectiu de premiar continguts digitals de divulgació, opinions o d’altres iniciatives que difonguin els valors de la cultura del vi, especialment del vi català, des d’una visió innovadora i creativa.

Els canvis constants en el món de la comunicació han fet que l’organització hagi revisat i ajustat les categories i detalls de l’execució del certamen en cada edició. Enguany, per exemple, van obrir edició amb un canvi de nom, deixant enrere el Bloc DO Cat per esdevenir el Digital Wine Contest. A més a més, des del punt de vista de l’execució, enguany ha variat el procés de selecció dels guanyadors.

Així, malgrat s’ha mantingut la valoració d’un jurat professional en les categories de millor imatge, vídeo i text, la decisió final ha recaigut en un 50% a la votació popular. A més a més, també com a novetat, el concurs s’ha decidit a partir de dues fases de votacions: en una primera on es van seleccionar els primers 8-10 finalistes, i en una segona, en la qual es van triar les obres guanyadores. La categoria de Millor prescriptor sí que s’ha decidit plenament per votació popular.

L’últim canvi d’aquesta setena edició ha vingut condicionat per la situació actual marcada per la pandèmia, que ha obligat a organitzar la gala de lliurament de Premis de forma virtual, a través de la plataforma zoom, i s’ha pogut seguir en directe a través del canal de youtube de la DO Catalunya.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa