VadeVi
La guerra del Xampany contra el Champanillo català arriba a Europa
  • CA
El Champanillo de Barcelona
El Champanillo de Barcelona | Tripadvisor

!--akiadsense-->

Els bars Champanillo de Barcelona, Mollet del Vallès, Cardedeu i Calella s’enfronten al xampany en una batalla legal pel seu nom que ha arribat al Tribunal de Justícia de la UE.

Segons publica aquest dimarts La Vanguardia, el Comité Interpofessional de Vi de Champagne va començar el litigi l’any 2017 amb una demanda per l’ús del nom Champanillo, en aquest quatre establiments, als jutjats mercantils de Barcelona. Demanaven al jutge que l’empresari català, David Iglesias, deixés de fer servir aquest nom als seus locals. Però el magistrat va desestimar la demanda, perquè considerava que “l’evocación que l’ús de Champanillo pot generar respecte a la denominació Champagne és tènue i irrellevant”.

De fet en aquests bars s’hi fan entrepans, amanides i alguna tapa, se serveix cervesa, vi a copes i cava, però de xampany, res de res. Només la referència del nom. El consell regulador de l’AOC (Appellation d’Origine Contrôlée) Champagne va trobar insuficient la resposta del jutge i va apel·lar a l’Audiència de Barcelona.

Fa una setmana l’Audiència va dictar una providència en la que que comunicava la seva intenció de plantejar una qüestió prejudicial al Tribunal de Justícia de la UE.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa