VadeVi
La Guia Michelin compra Wine Advocate de Robert Parker
  • CA
Robert Parker es retira definitivament

!–akiadsense–>

La revista nord americana de crítica de vins Wine Advocate fundada per Robert Parker ha estat adquirida per la Guia Michelin. El passat mes de juliol, l’empresa de pneumàtics ja va anunciar la compra d’un 40% de la revista i aquest divendres Wine Advocate amb un comunicat als seus lectors ha anunciat la venda en la seva totalitat.

Lisa Perroti que des de fa uns anys està al capdavant de la revista que recordem atorga els prestigiosos punts Parker, ha estat l’encarregada de fer l’anunci en el que destaca “l’emoció d’unir esforços amb Michelin per continuar sent líders en la círitca de vins i restaurants”.

Tot i que ja fa sis anys que Robert Parker es va vendre la seva participació a la revista, el passat mes de maig anunciava que es retirava definitivament com a crític de vins.El fundador de Wine Advocate va aconseguir als anys 80 convertir-se en pràcticament hegemònic en la crítica de vins als Estats Units. Un prestigi que 20 anys després s’havia estès a tot el món.

Recordem que tot va començar per una crítica dels vins de Burdeus de 1982. L’any 1983, tothom considerava que l’anyada no havia estat bona i que els vins no estaven envellint bé. Els primers que ho deien eren els mateixos francesos. Parker, però, en va fer una crítica totalment diferent. Al principi ningú no li feia cas, però finalment el que es va considerar un acte de valentia, contradient des dels Estats Units la totpoderosa crítica francesa, amb l’afegit que el temps li va donar la raó sobre la qualitat d’aquella anyada de Burdeus, el va catapultar fins a l’Olimp de la prescripció.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa