
!--akiadsense-->
El vi d’Altura Les Manyes 2014, elaborat pel celler Terroir al Límit (DOQ Priorat), ha estat escollit com a Millor Vi Català i Millor Vi Negre de la 10a edició de La Guia de Vins de Catalunya.
El seu enòleg, Coque Balón, ha explicat en declaracion a Vadevi.cat, que ha estat una sorpresa, “un reconeixement a la trajectòria, i a la feina que fem al celler, que recordes quan estàs entrant i sortint i la suor et regalima pel front. És molt bonic que t’ho reconeguin, realment”.

!--akiadsense-->
Sobre el vi guanyador, Balón afirma que “la garnatxa amb la que es fa aquest vi, a 900 metres d’alçada i buscant sempre que el territori s’expressi a l’ampolla, el fan un vi motl especial”
Aquest és un dels vins que es poden tastar durant tot aquest dilluns al Museu Marítim de Barcelona juntament amb més de 200 referències de 114 cellers catalans que han tingut una puntuació igual o superior als 9’50 punts.
A la Guia de Vins de Catalunya 2018 s’han tastat 1.500 referències de totes les Denominacions d’Origen i també vins sense DO.
La cerimònia de lliurament de premis s’ha fet en un acte conduït pel periodista i actor Jaume Garcia i acompanyat pels creadors i autors de la Guia de Vins de Catalunya, Sílvia Naranjo i Jordi Alcover. Els premiats d’enguany han estat els següents:
Ø Premi La Guia 2018 al Millor Vi Negre i Millor Vi de l’edició: Vi D’Altura Les Manyes 2014, Terroir al Límit, DOQ Priorat amb 9,81 punts.
Ø Premi La Guia 1018 al Millor Vi Blanc: Ex aequo amb 9,80 punts, De Calpino 2016, Mas de l’Abundància, DO Montsant; Tiques 2016, Joan Rubió,vi sense DO.
Ø Premi La Guia 2018 al Millor Vi Escumós: Gramona Enoteca Brut Nature Gran Reserva 2002, DO Cava, Gramona amb 9,80 punts.
Ø Premi La Guia 2018 Millor Vi Dolç: Mistela Molt Vella del Masroig, sense anyada, Celler Masroig, DO Montsant. amb 9,74 punts.
Ø Premi La Guia 2018 Millor Vi Rosat:Fins Als Kullons, Celler Finca Parera, vi sense DO. amb 9,67 punts.
Però també s’han donat a conèixer premis honorífics i els guanyadors han estat:
Ø Premi La Guia 2018 Territori: Heretat Mont Rubí.
Ø Premi La Guia 2018 Trajectòria: Carles Esteva, Celler Can Ràfols dels Caus.
Ø Premi La Guia 2018 Futur: Celler Abadal i Celler At Roca.
D’altra banda s’han donat a conèixer diverses novetats com per exemple un nou web que des d’aquest dilluns mateix estarà operativa i també l’anunci d’una Guia Online que estarà disponible cap a la primavera i que en català i anglès pretén internacionalitzar els vins catalas i convertir-se en un complement de la Guia de paper.