VadeVi
Gutiérrez sobre el vi d’Álvaro Palacios al Priorat, “una nova gran anyada”
  • CA

Álvaro Palacios Portfolio, the 2020 and 2021 Vintages és el títol de l’article que signa Luís Gutiérrez a la web de RobertParker.com després de fer visita i tast de les últimes produccions de l’elaborador. Parla del Bierzo, de la Rioja i s’atura també al Priorat, on tasta i comparteix les seves notes d’una “altra gran anyada“, dirà, referint-se als vins de 2021.

“Havia parlat dels rècords de clima extrem que s’hi registren gairebé cada any”, comença en referència al territori prioratí. “Doncs al Priorat, aquest lloc càlid i sobretot sec on l’any 2019 hi havia plogut un total de 280 litres, va veure superats els 800 l’any 2020!”.

Gamma de vins d’Álvaro Palacios al Priorat| robertparker.com

“Un altre any de garnatxes”

El relat continua amb aquesta anàlisi climatològica: “La resta de temporada fou molt càlida, amb una de les collites més primerenques i tanta pluja amb temperatures càlides només pot acabar amb un atac de míldiu enorme, que fou especialment agressiu amb la carinyena”. Apunta. Així, continua, el 2020 va tornar a ser un altre any amb millors rendiments de la garnatxa i menors de la carinyena”, per la qual cosa, dirà el crític, “va esdevenir una nova anyada liderada per la garnatxa”.

Sigui com sigui, i entrant ja en el detall dels vins, Gutiérrez continua el text dient que Álvaro Palacios es mostra -“entusiasmat” amb la qualitat dels seus vins i el seu “zel emocional” sobre l’anyada 2021 al Priorat fou especialment “contagiós“.

L’Ermita, un dels vins més icònics de Palacios al Priorat

L’Ermita 2021, la llegenda

Tal com havia passat al Bierzo, continua, “el raïm va lluitar per madurar, amb l’Ermita 2021 (una llegenda en evolució), que va sortir amb la menor graduació alcohòlica de la història, diu el crític, amb 13,9%vol. “L’elaborador estava extasiat amb l’anyada, que ha definit de “concentració i classe”. “Ja està tot dit”, conclourà Gutiérrez.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa