El vi i el cinema han tornat a fusionar-se aquest cap de setmana a Sitges. La tradicional Festa de la Verema, que ha arribat a la 54a edició i integra, des de fa nou anys, la Mostra de Vins, ha coincidit per segon any amb la celebració del Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya, ambdós patrocinats per Torres.

Destacats actors, directors i persones vinculades al món del cinema, com Peter Vives (‘Velvet’, ‘El tiempo entre costuras’), Cristina Brondo (’18 comidas’, ‘Penumbra’), Mariona Ribas (‘Días de gloria’, ‘El Internado’) o la presidenta de l’Acadèmia del Cinema Català Isona Passola, es van donar cita el passat divendres, 9 d’octubre, a la nit, al Port d’Aiguadolç, en el sopar inaugural del Festival. Fins a 700 persones van acudir a l’acte, on van poder degustar una àmplia selecció de vins Torres i còctels elaborats amb diferents destil·lats, com el brandi Torres 15. En total, es van servir més de 1.300 copes de vi i 800 còctels.

Pastora Vega, coneguda actriu de sèries i pel·lícules com ‘Gran reserva. El origen’ o ‘Ilona llega con la lluvia’, va ser l’encarregada, el dissabte, 10 d’octubre, d’inaugurar la Festa de la Verema amb la lectura del pregó al Palau Maricel, davant la presència, entre d’altres, de l’Alcalde de Sitges, Miquel Forns, i del president de Cellers Torres, Miguel A. Torres, acompanyat de la seva esposa Waltraud Maczassek.

Vega es va declarar una apassionada del vi i va aprofundir en les sensacions que afloren en destapar una ampolla de vi, “una de les litúrgies més agradables, potser perquè hi participen els cinc sentits”, va dir l’actriu. No van faltar en el seu discurs els elogis a Sitges i a Torres, anècdotes divertides, alguna reivindicació i cites, dels que, segon Vega, “més en van arribar a saber”. “El vi és el mar per Nicanor Parra, gota d’or o de púrpura per a Neruda i el riu del temps per a Borges. Per a Pessoa, bona és la vida, millor el vi i per a Eurípides, on no hi ha vi no hi ha amor”, va recitar Vega.

Diumenge, 11 d’octubre, va arribar el popular concurs de trepitjadors de raïm, presentat per l’humorista Pep Plaza, i tradicions catalanes com el pesatge de la pubilla i de l’hereu o un concert d’havaneres amb brandi cremat, en una plaça de la Fragata plena de públic. Els premis als guanyadors els va entregar Miguel Torres Maczassek, director general de Cellers Torres.

La Mostra de Vins, organitzada por l’Ajuntament de Sitges amb el patrocini de Torres, va rebre de divendres a dilluns 12 d’octubre, unes 10.000 persones. Els vins Torres més demandats van ser Viña Esmeralda i Jean Leon 3055 Merlot, seguits de la gama de vins de Torres Xile i 7 Magnífics. Els tallers pop-up dedicats als vins Jean Leon i Torres, al maridatge de vins i formatges i als còctels, van tenir una excel·lent acollida, amb la participació de 150 persones.

Els vins Torres continuaran presents durant tot el Festival de Cine de Sitges, que finalitza el proper 18 d’octubre, concretament a la sala VIP ubicada a l’Hotel Melià, per la que ja han passat algunes de les cares més esperades d’aquesta edició com els intèrprets de El cadáver de Anna Fritz, Jaume Balagueró ([REC]), Nicolas Winding Refn, David Prowse (Darth Vader a Star Wars) o Oliver Stone (Director de Cine con amb tres Òscars).

Nou comentari

Comparteix