VadeVi
Heretat Mascorrubí treu el seu primer escumós, fet amb sumoll blanc
  • CA

Heretat Mascorrubí introdueix novetats a la seva gamma de vins embotellant el primer vi amb bombolles. L’Escumoll és un monovarietal de sumoll blanc de l’anyada 2017 que surt al mercat després d’haver fet uns quaranta mesos de criança al celler.

El projecte, amb vinyes a la zona penedesenca del Pla de Manlleu, sempre ha cregut i apostat per la varietat sumoll, i la blanca, per exemple, ja l’elaboren com a vi tranquil amb l’Extinta Vitis. Ernest Pérez-Mas, propietari del projecte, explica a Vadevi que s’han animat a fer un escumós malgrat només n’elaboren una edició limitada de 800 ampolles. “Ara hem tret la meitat de la producció i farem un segon desgorjament cap a finals d’any”.

“Fa uns deu anys se n’havia fet un, d’escumós de sumoll blanc, però es va deixar de fer”, continua Pérez-Mas, “i per nosaltres va ser una manera més per conèixer com s’expressa aquesta varietat“. El projecte en treballa una hectàrea, dins la propietat, i ara també compra el fruit d’unes tres-centes plantes de més de seixanta anys que encara conserva un pagès de Salomó. “Casualitats de la vida”, diu l’Ernest, vam descobrir fins i tot una vinculació familiar amb aquesta finca, que resulta havia estat antigament propietat del besavi de la meva dona”.

Ernest Pérez Mas, a les vinyes del Pla de Manlleu | cedida

“L’escumós ha rebut de moment bones crítiques”, comenta, i el descriu com “un producte cremós, untuós, amb una bona acidesa que li dona bona capacitat d’envelliment. En guardarem ampolles uns quants anys perquè estic convençut que sumoll blanc té una capacitat d’envelliment brutal”. Sigui com sigui, la intenció del celler, explica, és la de treballar les llargues criances.

Per aquells qui vulguin conèixer i tastar aquesta novetat, les primeres ampolles es poden aconseguir a la botiga en línia del celler; també ha entrat a la carta de vins de restaurants com l’Alkimia o el Celler de Can Roca.

L’escumós de sumoll blanc no és la única novetat d’aquest projecte vitivinícola, que aviat veurà al mercat el Sumoll Àmfora 2017, fet amb 100% sumoll negre i criat en àmfora -que s’ha elaborat amb un tant per cent elevat d’argila del terreny on hi tenen plantada la varietat-, i l’Ancestral Rosat fet amb un cupatge de sumoll blanc i sumoll negre.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa