VadeVi
Un homenatge al vi, premi a les Festes de Sants

Les Festes de Sants 2022 han premiat una proposta de guarniment de carrer dedicat al món del vi a partir de la recreació d’un celler emblemàtic de la zona vitivinícola de Costers del Segre.

Es tracta de la decoració escollida pels veïns de la Plaça de la Farga i el carrer Rossend Arús, que s’han vestit com si fossin el celler Raimat, amb un guarniment que reprodueix diversos espais de les seves instal·lacions (sala de botes, els pupitres on fan criança les ampolles de cava, la biblioteca d’anyades antigues…) a les afores de Lleida i detalls del seu dia a dia, que fins i tot inclouen per exemple la reproducció d’una trepitjada de raïm real.

Aquesta tria els ha fet mereixedors de la medalla de bronze al Concurs de Carrers Guarnits de les festes, tal com s’ha anunciat aquest dilluns al vespre en un acte celebrat al Parc de l’Espanya Industrial.

Un guarniment ambientat en el món del cava ha estat premiat amb la Medalla de Bronze a les Festes de Sants 2022 | Z.T.
La decoració ha reproduït fins i tot l’emblemàtica entrada al celler | Z.T.

El primer premi, per a Alcolea de Baix

El carrer que ha rebut la Medalla d’Or ha estat Alcolea de Baix, amb la Biblioteca Perduda, mentre que el carrer de Finlàndia, amb el seu guarniment inspirat en ‘El Petit Príncep’ d’Antoine de Saint-Exúpery, ha rebut la Medalla de Plata. Enguany al concurs hi han participat un total d’11 carrers i places de Sants, dos menys que el 2019, quan es va fer el darrer concurs abans de la pandèmia de Covid-19. Amb les baixes dels carrers de Rosés i de Galileu, es produeix una nova baixada que allunya la participació del rècord de l’any 2015, quan els participants van ser 18.

La plaça de la Farga i el carrer de Rossend Arús es converteixen en el celler Raimat durant aquestes Festes de Sants | Z.T.
La plaça de la Farga i el carrer de Rossend Arús es converteixen en el celler Raimat durant aquestes Festes de Sants | Z.T.

Una trepitjada de raïm, plat fort del guarnit

Pel que fa a les activitats centrades en el món del cava organitzades a la plaça de la Farga i al carrer Rossend Arús, la trepitjada de raïm del celler Raimat “amb premi assegurat” tindrà lloc aquest proper dimecres, 24 d’agost, a les 12 del migdia; i el divendres, dia 26 d’agost, a les 11:30 del matí hi haurà un concurs de pintura d’etiquetes de cava que també anirà a càrrec del mateix celler.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa