El president del Consell Regulador de la DOQ Rioja, Luis Alberto Lecea

El Consell Regulador de la Denominació d’Origen Qualificada Rioja estudia la possibilitat d’incorporar l’elaboració de vins escumosos emparats per aquesta Denominació, per tal de afegir-li un nou producte de prestigi i alt nivell, segons que explica el seu president, Luis Alberto Lecea.

La Comissió Tècnica del Consell es reunirà aquest mes per començar a estudiar la forma d’articular la demanda plantejada pel sector de produir escumosos emparats per la DOQ, amb els quals ampliar la possibilitat de venda i obertura del seu actual gamma de vins de la Denominació, que comparteixen la Rioja, País Basc i Navarra.

Els primers passos d’aquesta Comissió Tècnica, segons que informa elcorreo.com, seran l’elaboració d’un esborrany de desenvolupament reglamentari per articular la proposta, que haurà de ser aprovada en el Ple del Consell i ratificada pel Ministeri d’Agricultura, com a administració tutelant de la Denominació d’Origen Qualificada Rioja, mitjançant el corresponent decret.

Lecea recalca que és un assumpte de gran calat per a la seva posada en marxa a mitjà i llarg termini, però incideix que és una inquietud plantejada pel sector de la DOQ Rioja, que afegiria escumosos emparats al seu actual portfoli de vins negres, blancs i rosats.

Aquest projecte s’explica en l’aposta que ha fet ja la DOQ Rioja pels vins blancs amb l’autorització de 2.500 noves hectàrees de varietats blanques, que podrien ser la base d’aquests nous escumosos, informa.

Actualment, Rioja compta amb 4.094 hectàrees de vinya de varietats blanques, a les que, en breu, s’incorporaran les 2.500 en procés de plantació en aquesta Denominació, que està especialitzada històricament en la producció de vins negres, però que aspira a estar ben posicionada en el mercat de blancs i, en un futur, possiblement, també d’escumosos.

Actualment, hi ha 18 municipis de la DOQ Rioja acollits a la Denominació d’Origen Cava, que a l’Estat espanyol empara la producció de cellers ubicades en diversos territoris. A dia d’avui és perfectament factible i legal fer cava fora de Catalunya sempre i quan es faci en els municipis inclosos a la Regió del cava, un total de 159, 132 dels quals són a Catalunya mentre que els 27 restants són els esmentats 18 de la Rioja, País Basc (3), l’Aragó (2), Navarra (2), País Valencià (1) i Extremadura (1).

El president del Consell precisa que, amb la posada en marxa del nou projecte d’escumosos emparats per Rioja, aquests vins es podrien elaborar en tot l’àmbit de la Denominació.

Lecea, que va assumir el càrrec al juliol de 2013, creu que, amb aquest nou projecte, Rioja inicia un nou any amb la mirada posada a continuar evolucionant en la millora d’aquesta Denominació, sobre la base d’un model que «ha donat a Rioja un lideratge entre les regions vinícoles espanyoles ».

Així, com a pilars d’aquest model, Lecea considera necessari reforçar la política de qualitat que ha propiciat aquest model d’èxit entre els consumidors i, a més, continuar amb l’aposta per la promoció, que entén que permetrà Rioja créixer en els mercats de valor.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa