VadeVi
L’INCAVI té una quarantena de projectes de recerca actius a Catalunya
  • CA

L’Institut Català de la Vinya i el Vi, l’INCAVI, té actualment actius 37 projectes repartits arreu del territori amb l’objectiu comú, diran des de l’entitat, “que el sector vitivinícola, cellers i productors, siguin més eficients i resilients a l’emergència climàtica i als efectes que aquesta està produint a la vinya i al vi de Catalunya”.

La major part d’aquests projectes, expliquen en un comunicat, es desenvolupen de forma conjunta amb denominacions d’origen, amb cellers, productors, amb empreses de serveis al sector vitivinícola i en col·laboració amb membres de l’aliança i4Vi.

Representants de totes les DO catalanes | Foto: INCAVI

Recuperar varietats ancestral o minimitzar efectes de plagues

Alguns d’aquests projectes tenen a veure, en l’àmbit de l’agronomia, amb la recuperació i caracterització de varietats ancestrals; la conservació i valorització de material vegetal i adaptació d’aquest a les noves condicions agroclimàtiques; la minimització dels efectes de les plagues i malalties de la vinya; millora de l’eficiència de l’ús de les aigües o el manteniment de la biodiversitat i fixació del carboni en el conreu de la vinya, entre d’altres.

Relacionats amb l’enologia i la biotecnologia, cal destacar la selecció de microorganismes enològics; la minimització d’al·lèrgens en el vi i els seus derivats, o nous productes de baixa graduació. També en l’àmbit de l’economia, projectes vinculats en l’economia circular al procés productiu, estudis de preferències del consumidor i implantació de nous sistemes de traçabilitat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa