VadeVi
Ines Schaikowski guanya el Premi de Pintura Nadal Cava 2017
  • CA
Moment del lliurament dels Premis de l’edició 2017 | Caves Nadal

!--akiadsense-->

L’artista Ines Schaikowski ha guanyat el 24è Premi de Pintura Nadal Cava 2017, amb l’obra Aire Frío (tècnica mixta sobre tela). Nascuda el 1981 a la ciutat de Wriezen (Alemaya) i instal·lada a Gelida des de 2012, Schaikowski es va formar com a dissenyadora en mitjans de comunicació a l’Editorial DuMont de Colonia.

L’artista té experiència com a dissenyadora gràfica a les ciutat de Wriezin, Berlin, Gelida i Barcelona. L’any 2009 es va llicenciar en Bachelor of Arts en Ciencies dels mitjans de comuniciació i estudis d’arts gràfics i art a la Phtillips-Universidad Margburg d’Alemanya. L’any 2011 va rebre una beca ERASMUS a la Universitat de Girona. La seva proposta pictòrica és la cerca de les forces internes de la naturalesa, com una comunió entre la ment i la matèria. A través de la meditació la pintora es permet una expressió espontània i explosiva que manifesta les forces de la natura.

El segon premi ha estat per David Ribas (Haikús. Grafit sobre paper Gyotaki) i el tercer, per a Manel Atserà (Serie expressions. Mixta sobre tela) que va quedar en segona posició en l’edició passada. El Premi Nadal Cava té una dotació de 800 euros per al primer classificat, 400 per al segon i 300 per al tercer. Amb el patrocini d’aquest premi, Nadal renova un any més el seu compromís amb la cultura i per donar a conèixer nous talents en l’àmbit de l’expressió artística.

Enguany han optat al premi 48 artistes que han pres part a la 30a edició de la mostra Firart, on han presentat obra de petit format a preus que oscil·laven entre els 50 i els 250 euros. Com cada any, cada artista ha cedit una obra de gran format a l’organització amb la qual optava a un dels tres Premis Nadal Cava. Les tres peces guanyadores s’incorporen al fons artístic de Caves Nadal. La resta se subhastaran públicament i la recaptació es destinarà al fons de la Festa Major de Vilafranca. Aquesta edició la subhasta serà dirigida per l’actriu Cristina Dilla.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa