VadeVi
Ines Schaikowski guanya el Premi de Pintura Nadal Cava 2017
Moment del lliurament dels Premis de l’edició 2017 | Caves Nadal

!--akiadsense-->

L’artista Ines Schaikowski ha guanyat el 24è Premi de Pintura Nadal Cava 2017, amb l’obra Aire Frío"> (tècnica mixta sobre tela). Nascuda el 1981 a la ciutat de Wriezen (Alemaya) i instal·lada a Gelida des de 2012, Schaikowski es va formar com a dissenyadora en mitjans de comunicació a l’Editorial DuMont de Colonia.

L’artista té experiència com a dissenyadora gràfica a les ciutat de Wriezin, Berlin, Gelida i Barcelona. L’any 2009 es va llicenciar en Bachelor of Arts en Ciencies dels mitjans de comuniciació i estudis d’arts gràfics i art a la Phtillips-Universidad Margburg d’Alemanya. L’any 2011 va rebre una beca ERASMUS a la Universitat de Girona. La seva proposta pictòrica és la cerca de les forces internes de la naturalesa, com una comunió entre la ment i la matèria. A través de la meditació la pintora es permet una expressió espontània i explosiva que manifesta les forces de la natura.

El segon premi ha estat per David Ribas (Haikús">. Grafit sobre paper Gyotaki) i el tercer, per a Manel Atserà (Serie expressions. ">Mixta sobre tela) que va quedar en segona posició en l’edició passada. El Premi Nadal Cava té una dotació de 800 euros per al primer classificat, 400 per al segon i 300 per al tercer. Amb el patrocini d’aquest premi, Nadal renova un any més el seu compromís amb la cultura i per donar a conèixer nous talents en l’àmbit de l’expressió artística.

Enguany han optat al premi 48 artistes que han pres part a la 30a edició de la mostra Firart, on han presentat obra de petit format a preus que oscil·laven entre els 50 i els 250 euros. Com cada any, cada artista ha cedit una obra de gran format a l’organització amb la qual optava a un dels tres Premis Nadal Cava. Les tres peces guanyadores s’incorporen al fons artístic de Caves Nadal. La resta se subhastaran públicament i la recaptació es destinarà al fons de la Festa Major de Vilafranca. Aquesta edició la subhasta serà dirigida per l’actriu Cristina Dilla.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa