VadeVi
Ingràvida bellesa: fotografia, dansa i viticultura
  • CA

El proper divendres 11 de desembre, a les 19h, al Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí, es presentarà un projecte cultural a sis mans que s’ha materialitzat finalment en una sèrie limitada d’ampolles magnum que es distribuiran el mateix divendres.

Sota el títol Ingràvida bellesa, el projecte parteix del treball en paral·lel de tres disciplines aparentment molt diferenciades com són la dansa, la viticultura i la fotografia, però que s’han vinculat a través de l’arrel artística sota l’òptica de la qual poden ser desenvolupades.

Els artífexs del projecte són el fotògraf Albert Carreras, la ballarina Jèssica Estadella i Carlania Celler, encapçalats per Jordi Miró i Sònia Gomà-Camps.

Del treball conjunt de les tres disciplines s’ha creat una sèrie limitada d’ampolles de vi que han estat tractades amb singularitat. Són ampolles magnum, d’un litre i mig de vi, que conformen uns tríptics amb tres fotografies i tres moviments de dansa sobre un vi que ha estat 5 anys en criança, gairebé els mateixos que les fotografies i que conformen una sèrie de només 250 ampolles.

El projecte també contempla una sèrie limitada de fotografies i la peça de dansa efímera amb el mateix títol, Ingràvida bellesa, que serà interpretada en el transcurs de l’acte per Jèssica Estadella amb la música en directe del contrabaix d’Anton Florenza.

La presentació es farà a la sala de l’agricultura del Museu de la Vida Rural i serà conduïda per Jordi Llavina. I al finalitzar s’oferirà un tast del vi i es podrà veure també l’exposició dels tres originals fotogràfics del projecte.

Els autors

Albert Carreras és llicenciat en Història per la Universitat de Barcelona, museòleg i fotògraf, cap de col·leccions del Museu de la Vida Rural.

Carlania Celler és una explotació agrícola familiar de Barberà de la Conca creada per Jordi Miró i Sònia Gomà-Camps. Són pagesos i cultiven de manera ecològica les seves vinyes. Amb el seu projecte donen continuïtat al cultiu de les terres familiars, fent vins ecològics i treballant amb el trepat, la varietat autòctona de la Conca de Barberà.

Jèssica Estadella, ballarina, coreògrafa i professora de dansa especialitzada en dansa clàssica i contemporània s’ha format en diverses escoles a nivell internacional i ha guanyat premis en diversos concursos de dansa com a ballarina i coreògrafa tant a nivell estatal com internacional.

El vi

Ingràvida bellesa de CARLANIA és un vi ecològic de producció limitada. Un cupatge de Merlot, vinificat amb maceració llarga, i de Trepat, amb maceració carbònica.

Veremat el 4 de setembre de 2011 aquest vi ha estat 13 mesos en botes de roure francès als quals l’han succeït 31 mesos més de criança en ampolla màgnum de litre i mig.

Segons el mateix celler és un vi negre amb cos, estructura i calidesa amb una riquesa aromàtica extraordinària amb aromes florals, de violeta i de fruita fresca. Pas per boca lleuger i fàcil. La varietat trepat li confereix notes cítriques. Amb un final llarg i rodó resulta un vi amb una forta personalitat, equilibrat, complex i elegant.

El preu de l’ampolla Màgnum Ingràvida Bellesa edició limitada de 250 ampolles és de 35€.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa