VadeVi
Inici de curs a les escoles agràries amb l’estrena de nous cicles formatius
  • CA

Ha començat el curs també a les escoles agràries d’arreu de Catalunya. Aquest dimecres n’han donat el tret de sortida la consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà, i el conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray en un acte celebrat a Gandesa.

El curs 2022-2023 arrenca amb algunes novetats com són la posada en marxa de dos nous cicles formatius de grau superior. El primer, en Vitivinicultura precisament a l’Escola Agrària de Gandesa, i el segon, en Paisatgisme i Medi Rural, Perfil Professional Agroecològic i Acció Climàtica a l’Escola de Manresa.

Els consellers de la Generalitat durant l’acte celebrat a Gandesa | Foto: Govern

Fixar talent al territori

El nou cicle formatiu de la capital terraltina dona continuïtat al cicle formatiu de grau mitjà (CFGM) d’Olis d’Oliva i Vins, que són els únics estudis superiors de formació professional de l’Estat espanyol que inclouen producció d’olis d’oliva.

En aquest sentit, la titular d’Acció Climàtica destacava “la importància que ha tingut i té la formació oferta per l’Escola de Gandesa per al desenvolupament econòmic del sector del vi i de l’oli a la Terra Alta”. I afegia: “la comarca ha passat dels 35 cellers de l’any 2000 (quan l’Escola va iniciar els cicles formatius d’olis i vins) als 63 aquest any 2022, cosa que ha afavorit la fixació de persones al territori i el desenvolupament de l’economia comarcal, aspectes als quals segur que ha contribuït l’Escola Agrària en aquests prop de 50 anys”. Precisament en relació a l’aniversari, Josep Gonzàlez-Cambray ha felicitat l’Escola per ser un centre “que contagia present, futur, energia positiva i estima per la terra“.

El titular d’Educació també ha celebrat l’increment de l’oferta de les escoles agràries, “que és el pas previ per tenir més estudiants”. “És un pas necessari però que hem de completar amb l’acompanyament i l’orientació”, apuntava. “Seguirem incrementant l’oferta a les escoles agràries i arreu de l’FP i millorant el procediment perquè sigui més orientat per a l’alumnat i les famílies. Hem de ser capaços de flexibilitzar i adaptar l’oferta per tal que tingui incorporació al mercat laboral, i que l’alumnat ho sàpiga”.

Paisatgisme i Medi Rural, a Manresa

L’oferta de cicles també s’amplia amb el nou cicle a l’Escola de Agrària de Manresa de Paisatgisme i Medi Rural orientat al perfil professional d’Agroecologia i Acció Climàtica, l’únic cicle de grau superior d’aquestes característiques amb enfocament agroecològic.

Així, el pròxim curs acadèmic, amb la incorporació d’aquests dos cicles, les escoles agràries oferiran un total de 13 cicles formatius de grau superior que se centren en diferents camps d’aprenentatge: la producció agroecològica, el paisatgisme i el medi rural, la gestió forestal i del medi natural, la indústria alimentària, la vitivinicultura, el màrqueting i la publicitat aplicats al món de l’enologia i la ramaderia i l’assistència en sanitat animal.

Pel que fa als de grau mitjà, continuaran oferint 11 cicles formatius de diversos sectors: la producció agroecològica, la producció agropecuària, el sector de l’elaboració dels olis d’oliva i els vins, l’aprofitament i la conservació del medi natural i les activitats eqüestres.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa