VadeVi
La innovació catalana s’incorpora a la ‘Wine Innovation Cluster Alliance’
  • CA

El clúster vitivinícola català, INNOVI, el clúster francès Inno’vin, l’italià AgriFood and Bioeconomy Agency i el clúster portuguès ADVID són els quatre clústers europeus que col·laboren en el projecte EPAWI – European Partnership for Auxiliary Wine Industry Innovation. L’objectiu principal d’aquest projecte és posar en marxa i consolidar la Wine Innovation Cluster Alliance – WICA, una estratègia europea per a la innovació a tota la cadena de valor del vi.

Representant una part important dels ecosistemes vitivinícoles de França, Itàlia, Portugal i Catalunya, els quatre clústers pretenen impulsar la internacionalització de les empreses auxiliars de la indústria del vi a través de la creació d’una xarxa de pimes que permetrà conèixer el mercat i les tendències d’innovació.

Eloi Montcada, d’INNOVI, en la seva intervenció al concurs | cedida

És per això que es crearà la xarxa WICA per promoure una cadena de valor resilient al sector del raïm i el vi a través de la cooperació global de clústers i organitzacions de suport empresarial. Aquesta xarxa també permetrà enfrontar els desafiaments que presenten els productors de raïm i vi a través de la innovació intersectorial i la implicació de les empreses auxiliars europees, així com, promoure i facilitar el desenvolupament internacional de les empreses auxiliars.

Finançat pel Programa COSME de la Unió Europea i implementat des del setembre del 2021 fins al setembre del 2024, el projecte EPAWI es dirigeix ​​als sectors vitivinícoles dels Estats Units, Canadà, Xile, Argentina i Sud-àfrica.

Aquest 21 d’abril s’ha presentat el projecte juntament amb els primers resultats d’una enquesta d’àmbit europeu sobre els reptes principals del sector, en el marc del congrés Enoforum de Saragossa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa