VadeVi
L’INNOVI activa nous projectes per fer més sostenible i digital el sector del vi
  • CA

El Clúster Vitivinícola Català (INNOVI) posarà en marxa aquesta mateixa tardor quatre projectes d’innovació amb l’objectiu de d’oferir millores al sector del vi. Tres d’ells, se centraran en l’economia circular, vehiculats a través d’una convocatòria d’ajudes públiques de l’Agència Catalana de Residus, i l’altre, en el marc dels ajuts a les Agrupacions Empresarials Innovadores del ministeri espanyol d’Economia, versarà sobre la digitalització de processos.

Les propostes de l’INNOVI han estat les guanyadores d’una convocatòria de subvencions de l’ACR per fomentar l’economia circular. El primer és el projecte VI100. Estudi d’efluents i possibilitats de gestió per a fer un sector vitivinícola 100% circular, que s’ha marcat com a prioritat la detecció d’oportunitats de reducció a zero dels residus que encara es generen. El clúster, en aquest cas, impulsa el projecte en representació de les empreses de la cadena de valor de la vinya i el vi, amb Eurecat i Anthesis-Lavola com a consultores.

En segon lloc, CIRPOL: Nous models de negoci circulars basats en la substitució d’additius antioxidants de síntesi per polifenols obtinguts de forma sostenible a partir de subproductes agroalimentaris. En aquest cas, es vol demostrar que és viables substituir els additius sintètics de la indústria alimentària per polifenols generats pels residus agroalimentaris, i compta amb la col·laboració d’Unió Oriten i Cetaqua, a més de l’INNOVI.

Finalment, VISENSEFILM. Ecodisseny i reducció del film plàstic retràctil emprat en la cadena vitivinícola és un treball d’ecodisseny que vol trobar i provar altres opcions al film retràctil que es fa servir per embalar les ampolles, identificant alternatives sostenibles i viables ambientalment, tècnicament, econòmicament i comercialment. En aquest cas participen al projecte Unió Origen, Vilarnau i INNOVI, i la consultora que treballarà en l’estudi és Anthesis-Lavola.

Innovi
Innovi

Per acabar, destacar Smart & Sparkling. Adaptació del procés d’embotellament del cava a la indústria 4.0, un projecte de digitalització del programa d’ajuts per Agrupacions Empresarials Innovadores del ministeri espanyol d’Economia, que vol conèixer de forma conceptual i física com han d’estar preparades les màquines de la cadena per als diferents nivells de la Indústria 4.0 en funció de les seves necessitats. Els membres d’aquest projecte són el Cluster del Packaging com a coordinador, DIFMAW, Tai Smart Factory, Vallformosa i INNOVI com a membres beneficiaris.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa