VadeVi
Innovi proposa treure’s el carnet de podador

Pels que ja van participar als cursos que es van impartir fa unes setmanes, ara Innovi ofereix el grau 2 al Penedès del dia 5 al 7 de febrer i al Pla de Bages del 19 al 21 de febrer. I pels que són novells es farà un curs de grau 1 al Penedès el proper 30 de gener.

Són un cursos especials i poc habituals que serveixen o bé per acreditar els coneixements que un ja té i perfeccionar-los o bé per adquirir-los de nou. Ara és temps de poda i és una tasca delicada i precisa que condicionarà el creixement de la planta, la seva forma i la seva procucció.

Mònica Monera, la responsable de projecte d’Innovi ha explicat a VADEVI.cat que aquests cursos sorgeixen de la necessitat de professionalitzar els podadors. No és una tasca fàcil i cada empresa fa servir els seus mètodes que s’han anat passant de pares a fills. “Així doncs, diu Monera, es creen aquests cursos perquè els podadors entenguin la importància de la seva feina i certifiquin els seus coneixements i capacitats amb el carnet de podador que Innovi atorga quan els alumnes han aprovat el curs”.

Els cursos s’han anat fent a diferent punts del territori català. Amb la voluntat d’arribar a diveross punts del territori, però també perquè la poda no és la mateixa a un lloc que un altre, ni tampoc és la mateixa segons la varietat de raïm. Ara es fan cursos al Penedès i al Pla de Bages i a principi d’hivern es van fer a l’Empordà i al Priorat entre d’altres.

Els cursos els imparteixen professors que han estat alumnes de l’escola de poda italiana Simonit&Sirch i tenen la certificació de Formador de Formadors.

El perfil dels alumnes que s’inscriuen en aquests cursos són diversos. Fins ara, senyala Monera, “hem tingut persones que han volgut estudiar el curs per curiositat, d’altres perquè s’hi volen dedicar de forma amateur, altres persones s’han apuntat per aprendre’n més o per perfeccionar el que ja sabien i finalment altres que han fet el curs perquè la seva empresa els ho ha proposat com a formació. Una mica de tot”.

De moment aquests són els únics cursos que desenvolupa l’Innovi, però no descarten programar-ne d’altres.

Trobareu tota la informació aquí.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa